vineri, 29 martie, 2024

Chimioterapia ar putea favoriza raspandirea celulelor cancerului mamar

Distribuie:

Publicat:

Chimioterapia poate duce la raspandirea cancerului de san in organism, conform rezultatele unui studiu efectuat de specialistii din Elvetia, dupa cum arata publicatia britanica Daily Mail.

Medicamentele paclitaxel si doxorubicin faciliteaza eliberarea de catre tumorile canceroase a unor proteine care apoi circula prin sange pana la plamani, provocand raspandirea bolii, scrie Mediafax.

Specialistii au blocat aceste proteine intr-un studiu efectuat in laborator, iar cancerul nu s-a mai raspandit. Ei spera ca aceste rezultate sa faca chimioterapia mai eficienta. Cercetarea a fost realizata de specialisti de la Institutul elvetian pentru Cercetari Experimentale in cazul Cancerului. Analizele au fost coordonate de profesorul Michele De Palma.

Chimioterapia este utilizata cu succes in multe cazuri de cancer, dar, potrivit concluziilor studiului, in cazurile in care tumorile persista, chimioterapia prezinta riscul de a raspandi boala la alte organe prin transferul unor proteine de tip A6.

Conform profesorului De Palma, desi rezultatele studiului sunt semnificative, oamenii nu trebuie sa traga deloc concluzii pripite privind eficienta chimioterapiei, fiind necesara intotdeauna consultarea specialistilor.

A.M.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img