vineri, 19 aprilie, 2024

China a trimis 300.000 de soldati la granita cu Coreea de Nord. ”Se pregateste de un posibil conflict”

Distribuie:

Publicat:

In contextul crizei tot mai accentuate dintre Statele Unite si regimul de la Phenian, China a decis sa-si intareasca si mai mult granita cu Coreea de Nord.

Unitati Militare din Yanbian au fost relocate in Provincia Heilongjiang, astfel ca 300.000 de soldati au fost adusi la granita cu Coreea de Nord. Informatia a fost publicata de ziarul sud-coreean Chosun, care citeaza o relatare de pe 2 februarie de la Radio Free Asia.

Pe langa cei 300.000 de soldati, la granita nord coreeana au fost trimise si sisteme de racheta pentru aparare anti-aeriana. ”China se pregateste de un potential razboi in Peninsula Coreeana intarindu-si apararea in apropiere de granita cu Coreea de Nord” relateaza sursa citata.

SUA pregatesc cele mai dure sanctiuni economice impotriva Phenianului

In alta ordine de idei, vicepresedintele american Mike Pence a declarat miercuri, la Tokyo, ca Washingtonul se pregateste sa anunte ”cele mai dure” sanctiuni economice impuse vreodata Coreei de Nord.

“Anunt ca Statele Unite vor face cunoscute in scurt timp sanctiunile economice cele mai dure si cele mai ofensive adoptate vreodata impotriva Coreei de Nord”, a afirmat vicepresedintele SUA. 

El a mentionat ca Washingtonul isi va intensifica presiunile pentru a determina Phenianul sa renunte la programul de dezvoltare nucleara si balistic. Mike Pence nu a dat alte detalii privind noile sanctiuni avute in vedere de SUA.

Parada militara de proportii joi, cu o zi inainte de dechiderea JO de la Pyeongchang

Regimul de la Phenian a anuntat ca va aniversa pe 8 februarie, cu o zi inaintea inceperii Jocurilor Olimpice, infiintarea armatei sale, iar analistii anticipeaza o mare parada militara.

In cadrul paradei ar urma sa defileze mai multe rachete balistice Hwasong-15, despre care se banuieste ca ar fi fost folosite in ultimele teste nucleare efectuate in luna noiembrie.

O sursa a declarat pentru CNN ca demonstrarea fortelor nord-coreene este un mesaj direct pentru americani, pe care doresc sa-i intimideze. „Vor sa-i sperie ca naiba pe americani”, a declarat aceeasi sursa pentru CNN.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img