vineri, 26 aprilie, 2024

China incepe sa testeze pe oameni vaccinul impotriva COVID-19

Distribuie:

Publicat:

China testeaza pe oameni vaccinul COVID-19. China a aprobat testele umane în stadiu incipient pentru două vaccinuri coronavirus experimentale, deoarece luptă pentru a tine sub control cazurile importate și pentru a preveni o a doua undă de COVID-19.

Vaccinurile experimentale sunt dezvoltate de către o unitate Sinovac Biotech din Beijing și de către Institutul de Produse Biologice Wuhan, o filială a grupului farmaceutic național din China, de stat, a informat marți agenția de știri Xinhua.

China testeaza pe oameni vaccinul COVID-19

În martie, Beijingul a dat undă verde unui alt studiu clinic pentru un candidat la vaccinul coronavirus dezvoltat de Academia de Științe Medicale Militare susținută de armată și firma biotehnologică CanSino Bio, la scurt timp după ce dezvoltatorul american de medicamente Moderna a declarat că a început testele umane pentru vaccinul lor cu Institutele Naționale de Sănătate din SUA.

„Putem confirma acum că trei vaccinuri speciale sunt testate în China, iar Comisia Națională de Sănătate a spus că va trebui să ștergem o serie de condiții înainte ca acestea să permită producerea în masă a vaccinurilor la nivel global”, a spus Clarke.

Începând de marți, China a raportat 82.249 de cazuri de coronavirus și 3.341 de decese. Nu au fost înregistrate victime în ultimele 24 de ore.

„Decizie foarte îndrăzneață”

Oamenii de știință din întreaga lume se luptă împotriva timpului pentru a dezvolta un vaccin pentru coronavirus, care a ucis peste 119.000 de oameni și a infectat mai mult de 1,9 milioane la nivel global.

Dar, chiar dacă speranța pentru o vindecare este ridicată, John Nicholls, profesor clinic de patologie la Universitatea din Hong Kong, a spus: „Vaccinurile nu pot fi grăbite”.

Echipa sa a fost una dintre primele exterioare din China continentală care a reprodus virusul într-un laborator de cercetare.

„În mod normal, cu vaccinuri, începeți cu animale mici și apoi treceți la primate și apoi la oameni”, a spus Nicholls pentru Al Jazeera. „Se pare că, odată cu acesta, s-au dus direct la oameni, ceea ce este o decizie foarte îndrăzneață.

„Cea mai mare parte a mortalității în această boală este la vârstnici, așa că cel mai bun lucru ar fi să vedem de fapt care este răspunsul anti-corp la vârstnici și nu la tineri”, a adăugat el.

Între timp, Rusia a devenit cea mai mare sursă de cazuri importate din China, cu un număr total de 409 de infecții originare de la vecinul din nord.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img