vineri, 29 martie, 2024

China incepe testele clinice pentru inca un vaccin ARN mesager

Distribuie:

Publicat:

Compania farmaceutică chineză Tibet Rhodiola Pharmaceutical a anunţat marţi că un vaccin experimental împotriva coronavirusului pe care-l dezvoltă împreună cu societatea Stemirna Therapeutics a primit în China aprobarea pentru începerea testelor clinice, relatează agenţia EFE.

Acest vaccin este conceput pe baza tehnologiei ARN mesager – la fel ca vaccinurile produse de compania americană Moderna şi cel produs de societatea germană BioNtech în colaborare cu cea americană Pfizer, potrivit agerpres.ro.

ARN-ul mesager (ARNm) este introdus în celulele umane pentru ca sistemul imunitar să genereze proteinele virale care determină crearea anticorpilor necesari.

China a autorizat în luna iulie 2020 începerea primelor teste clinice pentru vaccinuri ARNm, fiind atunci vorba despre un proiect condus de armată împreună cu Academia Militară de Ştiinţe şi cu societatea Walvax Biotech.

Companii farmaceutice chineze au dezvoltat mai multe vaccinuri împotriva COVID-19, dar până în prezent autorităţile de la Beijing au autorizat pentru comercializare şi administrare numai un vaccin produs de compania Sinopharm. Alte două vaccinuri ale aceleiaşi companii, plus altele dezvoltate de companii diferite, au fost folosite în China doar în mod excepţional.

Până în prezent circa 4,5 milioane de persoane au fost vaccinate în China împotriva COVID-19.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img