marți, 16 aprilie, 2024

Chirurgia epilepsiei prin mapping cerebral cu ajutorul sistemului de neuronavigatie

Distribuie:

Publicat:

Neuronavigaţia cerebrală sau „GPS-ul creierului” este cea mai nouă tehnologie de chirurgie robotică, prin intermediul căreia neurochirurgii pot efectua intervenţii complexe cu o precizie extraordinară, salvând astfel funcţiile creierului şi reducând leziunile.

Acest mapping cerebral oferă medicului informaţii precise despre poziţia instrumentelor sale, astfel încât nu mai sunt necesare incizii mari pentru extirparea tumorilor cerebrale.

De asemenea, tehnologia ajută la scăderea timpului operator şi riscul de a leza ţesut sănătos pe durata operaţiei este redus la minimum.

Afecţiuni neurochirurgicale tratate minim invaziv

Mappingul cerebral este un sistem computerizat care constă în redarea pe un monitor a unei imagini 3D a structurilor craniocerebrale, pe baza unor investigaţii imagistice prealabile (CT/RMN).

Astfel, neurochirurgul poate vizualiza anatomia cerebrală a pacientului în imagini 3D, dar şi locaţia exactă a instrumentelor cu care operează, putând astfel să îndepărteze tumorile craniene cu o precizie ridicată şi risc minim de lezare a ţesutului sănătos.

CONTINUAREA PE CSID.RO

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img