vineri, 29 martie, 2024

„Choose Your Future”, filmul campaniei pentru alegerile europarlamentare – VIDEO

Distribuie:

Publicat:

Parlamentul European a lansat filmul campaniei pentru alegerile europarlamentare, „Choose Your Future”, o productie de 3 minute cu personaje reale, realizat in cinci spitale din Grecia, Danemarca, Cehia si Ungaria. Filmul „Choose Your Future” (Alege-ti viitorul, n.r.) este piesa centrala a campaniei pentru alegerile europarlamentare din luna mai. Este regizat de francezul Frédéric Planchon. In cele trei minute, el a documentat momente intense ale venirii pe lume a mai multor copii europeni.

„Choose Your Future” este un impuls privind participarea la vot si exprima faptul ca europenii vor trai apoi in consecinta, inclusiv copii care se nasc acum. European Broadcast Partners Balgium, care l-a realizat pentru Parlamentul European, si agentia daneza & Co./ NoA au dezvoltat conceptul. Filmul este narat de o daneza in varsta de 11 ani. „Din secunda in care venim pe aceasta lume, suntem impreuna. (…) Fiecare dintre noi poate lasa o amprenta, dar impreuna putem face diferenta cu adevarat. Alege Europa in care vrei ca eu sa cresc”, spune ea.

Toate femeile care apar in film au nascut in perioada februarie – martie 2019. Unii dintre cei care apar alaturi de ele (rude) au fost alesi pentru a reflecta diversitatea familiilor europene. Toate scenele de nastere sunt reale, insa cele de dinainte si dupa au fost aranjate sau reacreate pentru a completa linia narativa. In total, 15 viitori parinti au fost filmati in Grecia (4 femei care nu sunt actrite), Danemarca (6 femei si rude, patru nasteri), Cehia (cinci femei actrite insarcinate) si Ungaria (4 femei care nu sunt actrite). Videoclipul a fost filmat timp de 12 zile in cinci spitale din cele patru tari. In Romania, sunt programate pentru 26 mai. Data de 2 iulie va fi prima zi a noului Parlament European.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img