marți, 23 aprilie, 2024

Ciclistul britanic Geraint Thomas pune sub semnul intrebarii o eventuala desfasurare a Turului Frantei

Distribuie:

Publicat:

Ciclistul britanic Geraint Thomas (Team Ineos) se numără printre vocile care pun sub semnul întrebării o eventuală desfăşurare a Turului Franţei (27 iunie – 19 iulie) fără spectatori, considerând că în acest mod competiţia nu ar mai fi la fel de atractivă, potrivit Agerpres.

''Turul Franţei nu ar mai fi la fel dacă ar avea loc în absenţa spectatorilor, a fanilor'', a declarat luni Geraint Thomas (33 ani), câştigătorul Marii Bucle din 2018, pentru Daily Telegraph.

El a făcut această precizare în contextul în care ministrul francez al Sporturilor, Roxana Mărăcineanu, a apreciat săptămâna trecută ca "imaginabilă" organizarea Turului Franţei 2020 fără spectatori, din cauza pandemiei de coronavirus.

"Totul este imaginabil, am făcut deja asta pentru alte competiţii, nu are acelaşi impact chiar dacă modelul economic al Turului Franţei nu se axează pe bilete, aşa cum este cazul pentru meciurile de fotbal şi rugby", afirma ministrul francez de origine română, într-un interviu acordat postului de radio France Bleu despre posibilitatea unei "Mari Bucle" fără spectatori.

Guvernul se află în discuţie cu ASO, organizatorul, privind soarta celui mai prestigios dintre Marile Tururi, după amânarea cu un an a Jocurilor Olimpice şi a EURO 2020 şi în timp ce sportul în ansamblul său este total oprit până la noi ordine.

De la crearea sa în 1903, Turul Franţei, devenit un fenomen de societate, nu a fost oprit decât de cele două războaie mondiale.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img