joi, 28 martie, 2024

Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule si servicii de piata a scazut in august

Distribuie:

Publicat:

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a scăzut în luna august 2018, faţă de luna precedentă, atât ca serie brută, cu 9,8%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 6,2%, informează INS, scrie Mediafax.

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei faţă de luna precedentă a crescut ca serie brută cu 1,4%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a rămas neschimbată.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut atât ca serie brută, cu 0,8%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 1,5%. Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut, faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, atât ca serie brută, cu 4,8%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 4,4%.

În primele opt luni, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut faţă de perioada similară din 2017 atât ca serie brută, cu 8,4%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 9,5%. Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut atât ca serie brută cu 5,2%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 4,8%.

Comparativ cu iulie 2018, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a scăzut în august, comparativ cu luna precedentă ca urmare a scăderilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (-15,3%), comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (-10,6%), activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (-5,4%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-0,1%).

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna august 2018, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri s-a majorat datorată creşterilor înregistrate la activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+4,4%), activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+2,5%) şi la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+0,4%). Scăderi au înregistrat activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-7,2%) şi activitǎţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-0,8%).

Volumul cifrei de afaceri, pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna august 2018 faţă de luna precedentă a rămas la acelaşi nivel.

Comparativ cu august 2017, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a crescut în august 2018 datorată creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+47,0%) şi la comerţul cu autovehicule (+6,2%). Scăderi au înregistrat activitǎţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (-15,1%) şi comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-1,5%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna august 2018 a înregistrat o creştere cu 1,5% faţă de luna august 2017.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna august 2018 a înregistrat o cifră de afaceri cu 4,8% mai mare comparativ cu luna august 2017, provenită de la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+25,8%), activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+13,2%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+3,8%) şi de la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+1,7%). Scăderi au înregistrat activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (-13,3%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna august 2018 a crescut cu 4,4% comparativ cu luna august 2017.

În primele opt luni, comparrat cu aceeași perioadă din 2017, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, s-a majorat datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+29,2%), comerţul cu autovehicule (+16,8%) şi la activităţile provenite din comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+2,6%). Scăderi au înregistrat activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (-11,0%).

În perioada 1.I-31.VIII.2018 comparativ cu perioada 1.I-31.VIII.2017, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 9,5%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în perioada 1.I-31.VIII.2018 a înregistrat o cifră de afaceri cu 5,2% mai mare comparativ cu perioada 1.I-31.VIII.2017, provenită de la activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+7,5%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+6,9%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+4,9%) şi de la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+4,2%). Activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană au scăzut cu 0,7% .

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1.I-31.VIII.2018 a înregistrat o cifră de afaceri cu 4,8% mai mare comparativ cu perioada 1.I-31.VIII.2017.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img