vineri, 26 aprilie, 2024

Cinci lucruri mai puțin știute despre Stalin

Distribuie:

Publicat:

Cinci lucruri mai puțin știute despre Stalin. Regimul lui Iosif Stalin a fost unul al terorii, al execuțiilor în masă, al colectivizării forțate și al celui mai oribil război pe care l-a cunoscut lumea.

A avut o aventură cu o față în vârstă de 13 ani

Dincolo de reputația de familist convins pe care și-a creat-o cu ajutorul propagandei de stat, Stalin era departe de a fi ceea ce pretindea că e. Siberia era una dintre destinațiile sale favorite. Într-una din escapadele sale, se spune că Stalin a întâlnit o fetiță orfană.  Cu toate ca aceasta părea mai matura, această nu avea decât 13 ani.

Cu toate acestea, cei doi au început o aventură. Știrea a stârnit o adevărată isterie atunci când a intrat în atenția publicului. Se zvonea că față ar fi pierdut chiar un copil pe care îl concepuse cu dictatorul.

Creierul sau se află într-o stare critică

Stalin suferea de arteroscleroza, o acumulare dureroasă a țesutului gras în creier care i-a produs o serie de afecțiuni mentale grave. Astfel s-ar putea explică în parte crizele sale de paranoia și actele de cruzime pe care le-a săvârșit.

Cinci lucruri mai puțin știute despre Stalin. Se poate spune că a fost primul Superman (într-un fel)

Numele sau real era Iosif Visarionovici Djugasvili. Pentru că i s-a părut că acest nume nu era destul de impunător, și-a luat poreclă de „Stalin”, care în traducere înseamnă „Omul de Otel”. Nu a avut nicio legătură cu numele celebrului personaj din benzile desenate americane, dar impunea teamă și autoritate.

Cinci lucruri mai puțin știute despre Stalin. A scris poezii sub pseudonim

Stalin nu a fost doar un mare admirator al cinematografiei, avea o slăbiciune și pentru literatură și chiar a scris câteva poezii sub pseudonimul Soselo.

Mână să stânga era mai scurtă decât cea dreaptă

Stalin a avut o copilărie destul de dură fiind permanent agresat. Cea mai dură experiență pe care a avut-o a fost o operație la mână stânga în urmă căreia această a rămas mai scurtă și mai rigidă decât cea dreaptă. Afectiuna s-a datorat unui accident pe care l-a avut la vârstă de 12 ani.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img