vineri, 19 aprilie, 2024

Cinci motive pentru a vizita Romania in 2016

Distribuie:

Publicat:

Romania ramane totdeauna o tara atractiva pentru turisti, iar acestia au numeroase motive sa vina si sa viziteze tara noastra.

Astfel, cei care vor sa mearga in calatorii in Europa in aceasta vara pot alege dintre tari precum Italia, Franta, Spania, Marea Britanie sau Germania, insa Romania ramane totdeauna un loc care poate fi luat in calcul de turisti.

Iata o lista cu 5 “motive stelare” pentru a vizita Romania in anul 2016.

Tara noastra ofera toate atractiile pe care celelalte tari europene le au – rezervatii naturale precum Delta Dunarii, munti, plaje, castele, o cultura bogata, orase intinse si o bucatarie unica.

Fermecatoarea Transilvanie
Toata lumea stie despre Transilvania, din filme, carti sau de la televizor, iar legenda lui Dracula a devenit faimoasa. Satele, muntii, orasele de poveste si istoria magnifica a locului sunt atractiile pentru turistii curiosi. Sunt recomandate orasele Brasov, Sighisoara si Sibiu.

In Sighisoara, turistii afla ca pot vizita locul nasterii lui Vlad Dracula, sau Vlad Tepes, in timp ce in Brasov ei pot face plimbari pe Tampa si se pot relaxa in centrul romantic al orasului. Muntii care ofera un aer mistic oraselor si strazile pietruite amintesc turistilor de filmele vazute cand erau copii.

Magnificul Maramures
O regiune foarte intriganta si mistificatoare a Romaniei, Maramuresul este inconjurat de paduri dese, iar oamenii pastreaza traditii vechi de secole. Dintre frumoasele biserici de lemn, multe facand parte din patrimoniul mondial UNESCO, cea mai cunoscuta este cea de la Barsana.

Castelele de prima mana
Europa este impanzita cu castele, insa Romania da marea lovitura cand vine vorba despre acest fel de constructii, noteaza sursa citata, dand exemplul castelului Peles, unul dintre cele mai faimoase din Europa, care a fost construit de dinastia Habsburgilor. Alte zeci de castele au fost fortificatii in timp de razboi – Bran, pe care multi l-au numit “castelul lui Dracula”, sau castelul Corvinilor de la Hunedoara, unul dintre cele mai subapreciate din tara noastra.

Frumosul Bucuresti

Capitala tarii nu trebuie confundata cu cea a Ungariei, Budapesta, cel mai mare oras al Romaniei avand multe locuri istorice si propria cultura, cu locuri moderne insa pastrandu-si in acelasi timp si trecutul. Cu fantani si drumuri mari, orasul a fost numit candva “Micul Paris”, pentru motive pe care turistii sunt asteptati sa le descopere vizitand orasul.

Transfagarasanul
Din acest top nu putea lipsi cea mai cunoscuta sosea a tarii, care strabate Muntii Carpati si care este cunoscuta in toata lumea. Unii care au condus pe Transfagarasan l-au numit “cea mai buna calatorie din lume”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img