vineri, 29 martie, 2024

Cine e Cristina Guseth- propusa pentru Ministerul Justitiei

Distribuie:

Publicat:

Cristina Guseth a fost propusa de Dacian Ciolos pentru portofoliul de la Justitie.

Guseth a absolvit Facultatea de Electronica si Telecomunicatii din cadrul Institutului Politehnic din Bucuresti, in 1983.

A urmat apoi mai multe cursuri de specializare: un curs referitor la managementul de proiect si la managementul timpului (Project Management and Time Management), sustinut, la Bucuresti, de catre o echipa de consultanti British Council (1993) ; un curs de “Engleza pentru straini”, nivel avansat, la International House din Londra (1994) si un curs in domeniul comunicatiilor, de pregatire atat in tehnicile interviului si ale talkshow-ului, cat si in tehnicile multimedia, sustinut de Colegiul Emerson din Boston, la Atena, in Grecia (1995).

In perioada decembrie 1991 – noiembrie 1997, a fost director de programe la Fundatia Soros pentru o Societate Deschisa. Aici a detinut mai multe functii, de la coordonator de programe la director de programe si membru al Consiliului Executiv (1995-1996). A coordonat o gama larga de programe si de proiecte in diferite domenii, precum media, administratie publica, educatie (studii sociale si politice), integrarea europeana si societatea civila, insumand un buget de peste 4 milioane de dolari americani. Cristina Guseth a initiat programe de training pentru jurnalisti si manageri de presa, coordonand programul scolii BBC in Romania, singura scoala deschisa de BBC in afara granitelor.

In 1994, Cristina Guseth a organizat primele dezbateri despre integrarea europeana, impreuna cu Center for European Policy Studies, Ministerul de Externe si Delegatia Comisiei Europene la Bucuresti.

Intre 2005 si 2007, Cristina Guseth a condus departamentul pentru relatia cu presa (media relations project manager) pentru Delegatia Comisiei Europene la Bucuresti, perioada in care s-a ocupat de strategii de comunicare, relatia cu presa, organizarea de evenimente media, training-uri, seminarii, organizarea de competitii jurnalistice, briefing-uri de presa, interviuri pentru comisarii europeni.

Din 1998, este director al organizatiei non-profit Freedom House Romania. Avand in vedere ca multe proiecte Freedom House au o componenta intrinseca de PR, Cristina Guseth s-a specializat in media relations, managementul crizelor si marketing PR, desfasurand actiuni specifice pentru companii precum Renault, Wyet Whitehall, Ambasada Canadei, Prietenii Muzeului National de Arta si Fundatia Parteneri pentru Dezvoltare Locala.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img