marți, 19 martie, 2024

Cine era în Dusterul alb în care a urcat RAPID poliţistul care a ucis o fată de 13 ani pe trecerea de pietoni

Distribuie:

Publicat:

Mai mulți polițiști și martori vor fi audiați în dosarul uciderii Raisei, fetița accidentată și ucisă pe trecerea de pietoni de o mașină a Poliției, susține avocatul familiei fetei.

Adrian Cuculis a dezvăluit că informația din presă, legată de lovirea cu piciorul a victimei de către polițistul vinovat este anchetată de procurori și este susținută și completată de martori.

„Martorul spunea că fetița era inconștientă și nu mișca și a observat cu polițistul a mers fetiță pe care a mișcat-o cu bocancul și a întors-o pe o parte. Apoi au venit doi bărbați care l-au întrebat pe polițist de ce mișcă victima și i-au spus să sune la Salvare”, a adăugat avocatul familiei decedatei, la Antena 3, potrivit gandul.ro.

Avocatul semnalează faptul că ancheta are încă multe necunoscute și trebuie să fie clarificate de procurori.

„Apare în declarația martorei un Duster alb în care a fost urcat polițistul cu alți polițiști, care și ei la rândul lor vor trebui audiați. După ce s-au inflamat spiritele acel Duster a plecat. Deci, sunt multe elemente care ar trebui clarificate”, explică Cuculis.

De ce a fost acoperit polițistul ucigaș cu o altă haină?

Bogdan Berechet, șeful Poliției Capitalei, spune că gestul colegilor polițistului de a-l acoperi cu o altă haină, imediat după accidentul  a fost o încercare de a-l proteja fizic de frig și nicidecum o încercare de-ai ascunde identitatea, așa cum s-a vehiculat.

„Având în vedere temperaturile de afară, să știți că s-a încercat cumva protejarea polițistului. Nu s-a încercat sub nicio formă… (n.r. mușamalizarea identității). Să nu aveți vreo rezervă cu privire la faptul că polițiștii care au ajuns primii la fața locului au încercat acest lucru”, a spus Berechet.

Proteste în memoria Raisei, fetița ucisă de un polițist pe o trecere de pietoni

Sute de oameni îndurerați de felul tragic în care a sfârșit Raisa s-au adunat sâmbătă la un protest în fața Secției 5 de Poliție a Capitalei.

„Mame, tați, bunici… haideți toți, cu mic, cu mare, să fim solidari, umani și să fim alături de familia îndurerată a fetiței”, au transmis, pe Facebook, organizatorii protestului intitulat „Dreptate micuței Raisa”.

Numeroase persoane care au trecut prin zonă s-au alăturat protestului, au scandat și au aprins lumânări în memoria adolescentei de 13 ani.

„Am venit să fim alături de părinții fetiței și vrem să transmitem mesajul nostru Poliției Române. Suntem revoltați de ceea ce s-a întâmplat. Să ia măsuri! Trecerea de pietoni nu era marcată, nu se observa. Dacă trecerea era marcată, cred că nu se întâmpla această tragedie. O măsură foarte importantă este ca trecerea să fie vizibilă și să evităm astfel de accidente”, a declarat, pentru Libertatea, o femeie care locuiește în zonă. O altă participantă la manifestație spune că „ce s-a întâmplat ni se putea întâmpla nouă, oricui”.

„Polițistul care era sau nu în misiune, nu știm, nu a adaptat viteza la condițiile de trafic. Se afla pe un drum public în apropierea unei școli și a unei biserici. Sunt aici să-mi exprim condoleanțele față de familie și să mă asigur că acea trecere de pietoni, alături de alte două din zonă, va fi semnalizată corect în cel mai scurt timp posibil. În primul rând trebuie marcaj stradal, care în acest moment nu există și trebuie montate delimitatoare de viteză”, a declarat una dintre protestatare, citată de libertatea.ro.

Cum s-a petrecut accidentul rutier în Raisa și-a pierdut viața, după ce a fost lovită de o mașină de Poliție?

Scandalosul accident rutier s-a produs joi, 13 ianuarie, pe strada Laminorului din sectorul 1 al Capitalei. Două fetițe, de 11 și 13 ani, au fost lovite de mașina de poliție când traversau strada.

Fetița de 11 ani a fost grav rănită și transportată la Spitalul Grigore Alexandrescu, starea ei fiind stabilă. Din  păcate, Raisa a decedat la locul accidentului.

Polițistul care se afla la volanul autovehicului este acuzat de ucidere din culpă. El va fi cercetat în libertate, fiind plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, a anunțat șeful Poliţiei Capitalei, Bogdan Berechet, vineri seară.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img