sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Cine este atacatorul de la liceul din Texas. Tanarul de 17 ani a folosit armele tatalui si urma sa se sinucida

Distribuie:

Publicat:

Principalul suspect in cazul atacului armat de vineri, de la un liceul din orasul american Santa Fe din Texas, a fost identificat.

Este vorba despre un tanar de 17 ani, identificat drept Dimitrios Pagourtzis, potrivit unor surse din domeniul securitatii.

Informatia a fost conirmata si de reprezentatii tinutului Galveston, pentru Houston Chronicle. El a fost retinut de autoritati la scurt timp de la atac. Totodata, un alt tanar a fost retinut, fiind banuit ca ar fi complicele acestuia.

Pagourtzis postase recent pe retelele de socializare imagini cu un tricou personalizat pe care aparea mesajul „Nascut sa ucid”, scrie CNN. Fotografia a fost postata in 30 aprilie.

Intr-o conferinta de presa, guvernatorul Texasului, Greg Abbott, a precizat ca autoritatile au descoperit din jurnalul tanarului ca urma sa se sinucida dupa atac.

Detinem deja informatii din jurnalul pe care atacatorul il tinea pe computerul sau si pe telefon, din care reiese nu doar sa comita atacul armat, ci sa se si sinucida dupa aceea. Asa cum probabil stiti, s-a predat si a admis ca nu a avut curajul sa se sinucida”, a spus Greg Abbott, conform CNN.

Totodata, guvernatorul Texasului a mai spus ca Dimitrios Pagourtzis a folosit in atac o pusca si un revolver de calibru 38.

„Niciuna dintre arme nu era detinuta legal de atacator. Nu avem informatii daca tatal acestuia stie ca fiul i-a luat armele”, a mai spus Abbott.

Atunci cand a patruns in scoala, Dimitrios Pagourtzis purta un trench, sub care a ascuns pusca, a precizat politistul Dan Patrick. Potrivit politiei din Comitatul Galveston, tanarul este retinut pentru crima si nu i se permite achitarea unei cautiuni.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img