joi, 28 martie, 2024

Cine este Liviu Pop, ministrul propus pentru Educatie

Distribuie:

Publicat:

Liviu Pop este propunerea premierului Mihai Tudose pentru functia de ministru al Educatiei, el ocupand fotoliul de la Invatamant si in Guvernul Ponta 1, asigurand interimatul intre 16 mai si 29 iulie 2012.

In varsta de 43 de ani, Liviu Marian Pop este membru al PSD si senator in Colegiul 3 din Maramures, din anul 2012.

Conform informatiilor publicate pe pagina web a lui Pop, intre 2008 si 2012, el a fost membru in Comisia de Dialog Social la nivelul Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii si vicepresedinte Colegiu Central de Disciplina la nivelul MECTS.

Intre decembrie 2014 si noiembrie 2015, Liviu Marian Pop a fost ministru delegat pentru Dialog Social in Guvernul Ponta. Acelasi post l-a ocupat si in perioada mai 2012 – decembrie 2012.

Liviu Marian Pop este profesor de matematica din septembrie 1996. Mai intai a activat, pentru un an, la Scoala generala numarul 2 din Ruscova, Maramures, dupa care, din 1997 pana in 1998, a predat matematica la doua institutii de invatamant din Viseu de Sus: Liceul Teoretic Bogdan Voda si Scoala generala 7.

Din 1998 pana in 1999 a predat matematica la Grupul Scolar “C.D. Nenitescu” din Baia Mare.

In 1999, Liviu Pop s-a intors la catedra de la Liceul Teoretic “Bogdan Voda” din Viseu de Sus, unde a ramas pana in 2005, cand s-a mutat la Colegiul Tehnic “Anghel Saligny” din Baia Mare.

Din 2004 pana in 2012, Pop a fost presedinte al Sindicatului Liber din Invatamant Maramures. In decembrie 2007, el a devenit secretar general al Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant, calitate in care, in 2008, a fost cooptat ca membru supleant in Comisia de Dialog Social de la nivelul Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii.

„Mi-am dorit mereu sa fiu dascal, asa ca mi-am urmat chemarea, devenind profesor de matematica. La fel ca si alte meserii, si cea de profesor presupune ”slefuirea” si formarea copiilor pentru viata. Nimic nu este mai frumos decat sa stii ca elevii tai isi doresc sa devina la fel ca tine. In momentul in care mi-am dat seama ca mare parte a colegilor mei au nevoie de sprijin si ajutor, pentru a le fi respectate drepturile legale, nu am ezitat sa devin lider de sindicat.Asa cum spun batranii, ”omul cat traieste invata”, si eu sunt deschis la tot ce este nou. Sper ca v-am demonstrat pana acum ca sunt un om modest, din popor, iar cariera de politician este doar un prilej optim de a veni in sprijinul nostru, al tuturor celor care ne dorim un trai mai bun, un viitor mai fericit pentru copiii nostri”, conform declaratiei lui Liviu Pop, postata pe site-ul personal (http://liviumarianpop.ro/despre-mine/).

Conform celei mai recente declaratii de avere, Pop are un teren in Viseu de Jos, la 338 de metri patrati, primit mostenire de la parinti. Din 2012, detine un apartament de 95 de metri patrati, iar din 2013, o casa de 250 de metri patrati.

In plus, ministrul propus pe Educatiei are bijuterii in valoare de 5.100 de euro.

In 2014, Pop avea un cont bancar in valoare de 11.400 de lei si actiuni la doua institutii bancare, in valoare de 8,624 de lei, respectiv 8,890 de lei. Mediafax.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img