joi, 18 aprilie, 2024

Cine este „uriașul” care s-a alăturat cortegiului funerar. Nimeni nu știa de el!!!

Distribuie:

Publicat:

Funeraliile Reginei Elisabeta a II-a s-au încheiat ieri, iar peste 4 miliarde de oameni din lumea întreagă au urmărit ceremonia impresionantă. Dincolo de programul strict, urmat la milimetru și la secundă de toți cei implicați, au existat și momente speciale ieșite din rigoarea protocolului regal, dar care au sublinat încă o dată personalitatea suveranei care a avut cea mai lungă domnie din istorie, 70 de ani.

Înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a, care a avut loc ieri, a fost una dintre cele mai mari adunări a familiilor regale și liderilor lumii din ultimele zeci de ani, din Marea Britanie. Peste 4 miliarde de oameni din lumea întreagă au urmărit ceremonia impresionantă. La procesiune, au luat parte 6.000 de soldați, marinari și piloți, fie implicați activ fie desfășurați de-a lungul traseului parcurs de cortergiul funerar.

Dincolo de rigoarea protocolului regal impus în cadrul funerariilor de stat, au existat și momente impresionante. Iată câteva exemple care au înduioșat audiența:

Câinii Corgi şi poneiul Reginei, prezenți la trecerea cortegiului

De notorietate este pasiunea reginei Elisabeta a II-a pentru câinii din rasa Corgi, dar și pentru cai. De altfel, animalele preferate ale suveranei britanice au fost prezente și ele trecerea cortegiului funerar pe domeniul Castelului Windsor. Astfel, poneiul negru al reginei, Emma, dar și cei doi câini Corgi au fost prezenți la trecerea cortegiului funerar pe domeniul Castelului Windsor. Sandy şi Muick, cei doi Corgi ai reginei, au fost aduşi pentru sosirea sicriului la castel, unde a avut loc slujba de înmormântare a suveranei, notează BBC. Ţinuţi în lesă de personalul palatului, câinii au aşteptat răbdători în curtea castelului.

Totodată, poneiul negru al reginei, Emma, a fost prezent la trecerea cortegiului funerar pe domeniul Castelului Windsor, fiind ţinut de căpăstru de un membru al personalului. Camerele de filmat chiar au surprins momentul în care poneiul s-a mișcat executând parcă o mică reverență în momentul în care siciriul reginei a trecut prin dreptul animalului.

Cine este „uriașul” care s-a alăturat cortegiului funerar

Printre miile de soldați care au luat parte la procesiunea d eieri, s-a remarcat cu ușurință prezența unui bărbat înalt de peste 2 metri, care a făcut parte din convoiul care a însoțit sicriul Reginei Elisabeta a II-a pe străzile Londrei. Individul a mers chiar în fața mașinii mortuare. Iar presa britanică s-a întrebat cine este acest bărbat.

Adam Parsons, de la Sky News, a scris pe Twitter: „Este un secretar privat, care se numește Matthew Magee”. Respectivul măsoară 2,19 metri înălțime.

Prințesa Charlotte surprinsă când își atenționează fratele

Ziua de ieri a fost încărcată de semnificație și emoție și datorită prezenței a doi dintre copiii prințului William și ai lui Kate Middleton, prințul George și prințesa Charlotte.

Copiii au ajuns  la Westminster Abbey alături de mama lor și de regina consoartă. Deși mici, în vârstă de doar 9, respectiv 7 ani, cei doi  s-au purtat exemplar și au arătat o maturitate demnă de amploarea evenimentului. Dar au fost suprinși și într-o ipostază mai puțin protocolară, care a devenit virală pe rețelele de socializare.

În momentul în care cortegiul funerar a ajuns la Wellington Arch, iar sicriul purtat de soldații din Batalionul I a trecut pe lângă cei doi copii, în drumul spre Windsor, prințesa Charlotte a fost surprinsă de camerele de luat vederi atenționându-l pe fratele ei că trebuie să se încline: „Trebuie să faci o plecăciune”, i-ar fi spus foarte serioasă puștoaica.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img