joi, 28 martie, 2024

Cine este Valentin Popa, propunerea PSD pentru Ministerul Educatiei

Distribuie:

Publicat:

Valentin Popa, propunerea PSD pentru ministerul Educatiei, este rector al Universitatii din Suceava. Acesta a absolvit Institutul Politehnic din Iasi si este inginer in Electronica si telecomunicatii, iar ulterior a sustinut si titlul de doctor in domeniul Componente, dispozitive si circuite electronice la aceeasi institutie, scrie gandul.info. In perioada 1989-1992 a fost preparator inginer la Universitatea „Stefan cel Mare” din Suceava, intre 1992 si 1995 – asistent inginer, iar in intervalul 1995-1999 sef lucrari inginer tot la Universitatea din Suceava. Acesta si-a continuat activitatea in institutia de invatamant superior fiind, pe rand, conferentiar, profesor doctor inginer si conducator de doctorat.

Numele lui Valentin Popa a aparut in presa locala in mai multe subiecte controversate. Ziarul Obiectiv de Suceava scria in vara anului trecut ca universitarii suceveni s-au plimbat in ultimul an cu bilete de avion cumparate prin firma care a angajat-o pe sotia rectorului. Sotia rectorului USV, Valentin Popa, incasa bani de la aceasta firma, West Travel SRL Suceava, de pe pozitia de casiera. Mai mult, proprietara societatii mentionate, Oana Cosman, figureaza ca angajata a Facultatii de Stiinte Economice si Administratie Publica.

Conform mai multor surse, familia rectorului si cea a patronilor agentiei de turism ar fi inrudite. Rectorul USV a negat existenta vreunui conflict de interese, sub pretextul ca nu a obtinut niciun beneficiu, mai scriu jurnalistii locali.

PSD Suceava a anuntat ca il va sustine pe profesorul universitar Valentin Popa, rectorul Universitatii din Suceava, pentru a prelua functia de ministru al Educatiei. Potrivit unor surse citate de presa locala, Valentin Popa ar fi participat, miercuri, la sedinta Biroului Politic al organizatiei municipale PSD Suceava, unde a stat la prezidiu alaturi de Ioan Stan si Dan Ioan Cusnir.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img