joi, 18 aprilie, 2024

Cine i-ar putea lua locul lui Adrian Tutuianu la sefia Ministerului Apararii Nationale

Distribuie:

Publicat:

Presedintele PSDLiviu Dragnea, a declarat ca marti va avea loc o sedinta largita a partidului, in cadrul careia ii va propune premierului Mihai Tudose numele noului ministru al Apararii, dupa ce Adrian Tutuianu a demisionat. Pe masa sefului PSD sunt in acest moment doua nume care urmeaza sa fie prezentate in Biroul Politic National. Conducerea restransa a PSD se reuneste marti pentru a decide cine va ocupa portofoliul de la Ministerul Apararii. Potrivit unor surse politice citate de Romania TV, Mihai Weber sau Gabriel Vlase ar putea prelua conducerea MApN.

MIHAI WEBER este deputat PSD de Gorj, vicepresedinte al Comisiei pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala si presedinte al Comisiei parlamentare speciale pentru controlul activitatii Serviciului de Informatii Externe. Weber, in varsta de 52 de ani, are un certificat de absolvire in politica si diplomatie la Institutul Diplomatic Roman, precum si un atestat de “securitate si buna guvernare” la Colegiul National de Aparare, potrivit CV-ului publicat pe site-ul Camerei Deputatilor.

GABRIEL PETRU VLASE este vicepresedinte al Camerei Deputatilor. Originar din Bacau, Gabriel Vlase este cunoscut in mediul politic drept unul dintre apropiatii lui Viorel Hrebenciuc. Premierul Mihai Tudose a anuntat saptamana trecuta ca a acceptat demisia lui Adrian Tutuianu din functia de ministru al Apararii si ca a propus ca interimatul la MApN sa fie asigurat de catre vicepremierul Marcel Ciolacu, urmand sa aiba loc consultari in PSD si in coalitie pentru nominalizarea pentru postul de ministru al Apararii. Seful Executivului a subliniat ca “sunt bani pentru salarii”, dar “cineva” din MApN “a avut imaginatie”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img