vineri, 26 aprilie, 2024

Cine NU ar trebui să bea bere: Efectul nociv pe care aceasta îl are

Distribuie:

Publicat:

Berea este una dintre cele mai consumate băuturi alcoolice, mai ales în timpul sezonului cald. Potrivit datelor OMS, din urmă cu un deceniu, România se afla pe locul 5 în rândul consumatorilor de alcool pe cap de locuitor, în timp ce BeerInfo notează că persoanele cu vârste de peste 21 de ani au un consum mediu anual de peste 100 de litri de bere, citat de EatThis.

În ciudat gustului ”puternic și amărui”, cum spune reclama, berea nu este prietena tuturor, chiar dacă adună laolaltă prietenii.

Cine trebuie să spună pas ”ieșirii la bere”

Persoanele care au antecendente de diabet și prediabet

Persoanele care au antecendente de diabet și prediabet se află printre cele pentru care berea nu este deloc recomandată. Berea conține zahăr, chiar dacă pe ambalaje nu o să găsiți acest lucru la secțiunea ”ingrediente”, el fiind creat în mod natural atunci când boabele sunt fermentate de drojdie.

„Berea poate induce rapid o creștere a glicemiei pacientului sau, în stare de post, poate provoca o creștere rapidă a insulinei și poate cauza hipoglicemie, ceea ce este, de asemenea, periculos”, spune Dr. Jonathon Kung, medic gastroenterolog la Mount Sinai, citat de EatThis.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img