News Flash:

Cine sunt credinciosii Barladului ce se regasesc in consiliul eparhial ? - FOTO

14 Mai 2018
3256 Vizualizari | 0 Comentarii

La Huși a avut loc , duminica,  ședința de constituire a noii Adunări Eparhiale a Episcopiei Huşilor, pentru legislatura 2018 – 2022.

Evenimentul a început prin oficierea de către Preasfințitul Părinte Episcop Ignatie a Sfintei Liturghii în Catedrala Episcopală Sfinții Apostoli Petru și Pavel, înconjurat de un ales sobor de preoți din care au făcut parte părinții consilieri de la Centrul Eparhial Huși, părinții protopopi, precum și preoții nou aleși ca membrii ai Adunării Eparhiale.

În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a adus rugăciuni de mulțumire lui Dumnezeu pentru toate binefacerile revărsate asupra clerului și credincioșilor eparhiei.

Comuniunea liturgică a fost urmată de desfășurarea propriu-zisă a lucrărilor ședinței de constituire, care au avut loc în sala de ședințe a Protopopiatului Huși. În cuvântul de deschidere, Preasfințitul Ignatie a subliniat importanţa acestui moment în viaţa eparhiei: „Avem multe proiecte pe care le dorim implementate în următorii ani și rugăm pe Dumnezeu să ne ajute să le punem în practică, întrucât lucrarea Bisericii necesită multă consecvență, multă responsabilitate, dar și eficiență din partea fiecăruia dintre noi, cei care suntem angrenați în această slujire… Astăzi provocările legate de viața Bisericii sunt multiple, într-o societate în care se relativizează totul, de aceea, se cere fiecăruia dintre noi să fim mărturisitori ai Evangheliei, să arătăm dragoste, sinceritate și atașament față de Biserică”.
În continuare, Părintele Episcop Ignatie a arătat că se dorește la nivel eparhial o intensificare a activității pe trei direcții principale: liturgică, prin o cât mai deasă slujire la sfintele altare din eparhie, pentru o trăire autentică a credinței; culturală și social-filantropică, ambele sporind și completând lucrarea la care Biserica este astăzi chemată.

După validarea mandatelor, a avut loc repartizarea membrilor în cele cinci comisii de lucru ale Adunării şi au fost aleşi cei trei delegaţi, un cleric şi doi mireni, pentru Adunarea Naţională Bisericească.

Evenimentul a continuat prin alegerea celor nouă membri (trei clerici şi şase mireni) în Consiliul Eparhial şi a membrilor Consistoriului Eparhial. Este vorba de primarul Barladului, Dumitru Boros, de Vasile Chelaru ( directorul Poliției Locale, de g-ral ® Neculai Rotaru si de președintele CARP , Neculai Mihai.

Adunarea a desemnat un cleric ca membru al Consistoriului Mitropolitan al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei și au fost prezentați cei patru membri onorifici ai Adunării Eparhiale din mandatul 2018-2022.

După prezentarea atribuţiilor Adunării Eparhiale şi ale Consiliului Eparhial, au luat cuvântul mai mulți membri ai Adunării Eparhiale care și-au manifestat susținerea și disponibilitatea de implicare în toate lucrările prezente și viitoare ale Episcopiei Hușilor. De asemenea, pentru o mai bună cunoaștere între participanții la întâlnire, noii membri ai Adunării Eparhiale au luat cuvântul, mulțumind pentru încrederea acordată și angajându-se să conlucreze cu ceilalți membri clerici și mireni, spre a da mărturia cea bună a lucrării și misiunii Bisericii în societate.

În încheiere, Preasfințitul Ignatie a mulțumit tuturor celor prezenți, rugând pe Dumnezeu să sporească lucrul cel bun din străvechea Episcopie a Hușilor și a declarat închise lucrările şedinţei de constituire.

Galerie Foto

thumbnail
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1369 (s) | 34 queries | Mysql time :0.059628 (s)