News Flash:

Cinematografele ar urma sa ajunga in subordinea primariilor. In Vaslui, cele doua foste sali de proiectie de film au ajuns in paragina

31 Octombrie 2013
2919 Vizualizari | 0 Comentarii
cinema
Proiectul de descentralizare in urma caruia fostele cinematografe ar urma sa fie preluate de autoritatile locale este pe placul conducerii primariei Vaslui, dar cu o conditie: asigurarea sursei de finantare pentru reabilitarea si intretinerea acestora.

Autoritatile locale vasluiene ar urma sa preia in administrare mai multe cinematografe, tabere scolare si baze sportive aflate in paragina de peste 20 de ani.

Potrivit proiectului de lege privind descentralizarea, Consiliul Local Vaslui ar urma sa preia baza sportiva a Clubului Viitorul, terenurile detinute, cantina cu spatiile de cazare, precum si Sala Polivalenta din Vaslui, transmite Mediafax.

Totodata, in administrarea municipalitatii vasluiene ar urma sa treaca si cele doua cinematografe din Vaslui, respectiv "Modern", construit in 1972, si "Independenta", dat in folosinta in 1987. Inchise la scurt timp dupa revolutie, cele doua cinematografe sunt in paragina.

"Este bine ca ne dau aceste cinematografe, dar ce am putea face cu ele in conditiile in care la actiunile pe care le organizam la un mall din municipiu nu reusim sa umplem sali de 50 de locuri? Ei vor sa ne oblige sa le mentinem obiectul de activitate, adica proiectia de filme, timp de 15 ani. Imaginati-va ca numai pentru reabilitarea lor ne-ar trebui vreo patru milioane de euro, iar pe urma va trebui sa pompam bani in ele ani la randul. Trebuie sa se inteleaga ca lumea nu mai vine la cinematograf, mai ales de nivelul celor de pe timpul comunistilor, cu 500 de locuri. Au mai fost tentative de predare a acestor obiective, dar fara a se asigura o finantare de la nivel central nu avem ce face cu acestea", a declarat pentru Mediafax, primarul muncipiului Vaslui, Vaslui Paval.

In ceea ce priveste preluarea Clubului Sportiv "Viitorul" edilul sef al Vaslui se arata foarte incantat de idee. Daca se va materializa, atunci toata baza sportiva a clubului va fi preluata de Primarie, ceea ce inseamna ca Sala Polivalenta, Sala de Lupte, doua terenuri de fotbal, terenuri de hanbal, etc., vor fi administrate de autoritatile locale.

"Ceea ce-mi pare rau este ca Guvernul nu a luat in calcul solicitarea noastra privind preluarea taberei de la Poiana Caprioarei, pe care am putea-o reabilita cu resurse proprii si sa o redam circuitului national. De aceea, vom face o obiectie la proiectul de lege si vom solicita acest obiectiv", a mai spus primarul Vasile Paval.

Si autoritatile locale din Barlad vor primi "in dar" fostul cinematograf "Barladul", construit in anul 1953.

Sursa: adevarul.ro

consiliul local vaslui clubului viitorul cinematografe modern
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1019 (s) | 23 queries | Mysql time :0.036307 (s)