vineri, 19 aprilie, 2024

CINSTE PSD : Guvernul ar putea sa impoziteze diurnele, bursele sau ajutoarele de inmormantare. Cum se schimba baza de impozitare in noul Cod Fiscal

Distribuie:

Publicat:

Diurna, bursele elevilor si studentilor, premiile sportivilor medaliati la diferite campionate, dar si pensiile pentru invalizii de razboi, orfanii, vaduvele de razboi ar putea fi impozitate daca proiectul de modificare a Codului Fiscal ramane neschimbat, spun consultantii PwC.

Mai multe tipuri de venituri, care in prezent sunt neimpozitate, ar urma sa devina impozabile daca proiectul de modificare a Codului Fiscal nu va suferi nici o modificare, au afirmat consultantii PwC, in cadrul unei conferinte care a avut loc marti.

Printre acestea se numara diurna, bursele elevilor si studentilor, premiile sportivilor medaliati la diferite campionate, dar si pensiile pentru invalizii de razboi, orfanii, vaduvele sau vaduvii de razboi etc.

Ministerul Finantelor intentioneaza sa modifice de anul viitor sistemului actual de impozitare a veniturilor obtinute de persoane fizice, prin renuntarea la cota actuala de impozitare de 16% si introducerea impozitului pe gospodarie.

Pe de alta parte, consultantii PwC arata ca, prin largirea bazei de impozitare ar urma sa fie impozitate ajutoarele pentru dispozitivele medicale, cele de inmormantare sau cele acordate pentru situatii speciale, cum sunt cele in caz de calamitate etc.

sursa: gandul.info

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img