joi, 25 aprilie, 2024

Ciocniri într-o tabără de refugiaţi la Atena în timp ce poliţia greacă intervenea pentru evacuarea ei

Distribuie:

Publicat:

Joi au izbucnit ciocniri în timp ce poliţia greacă intervenea pentru a evacua una din ultimele tabere de refugiaţi de la Atena, reuşind în final să evacueze doar câteva zeci de persoane, au anunţat oficiali eleni, transmite AFP.

Tentativa de evacuare a celor în jur de 670 de migranţi din tabăra Eleonas a început în zori, când poliţia a înlăturat baricadele ridicate de ocupanţi, potrivit Agerpres.ro.

Între migranţi şi activişti care le susţin cauza şi, de partea cealaltă, poliţia antirevoltă s-au produs ciocniri, forţele de ordine recurgând la gaze lacrimogene pentru a-i respinge, potrivit filmărilor de la faţa locului.

'În colaborare cu municipalitatea Atenei, procedăm la închiderea taberei Eleonas, pe măsură ce modernizarea zonei avansează şi există locuri disponibile în alte structuri', a explicat ministrul migraţiilor, Notis Mitarachi, pe Twitter.

'Din nefericire, un mic număr de migranţi şi grupuri care îi susţin încearcă să dinamiteze această mişcare', a adăugat el.

Un responsabil din Ministerul Migraţiilor a dat asigurări că 'toţi migranţii transferaţi au semnat o declaraţie de consimţământ' şi că evacuarea taberei se va termina până la sfârşitul anului.

COntinuarea pe stiriepsurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img