sâmbătă, 20 aprilie, 2024

”Ciocurile” din călcâi: De ce apar și cum pot tratate

Distribuie:

Publicat:

Osteofitele reprezintă acea modificare patologică manifestată prin proliferarea anormală a țesutului osos, în apropierea unei articulații. Acestea se mai numesc și ciocuri osoase sau pinteni osoși.

Osteofitele pot apărea la nivelul oricărei articulații, de la cele de la nivelul corpurilor vertebrale, până la călcâi. Apariția unui pinten sau osteofit la un anumit nivel nu exclude și apariția altuia, așa că această predispoziție trebuie investigată oriunde apare o suferință dureroasă în apropierea unei structuri articulare.

Ce sunt osteofitele?

Osteofitele sunt formațiuni osoase (excrescențe) care se dezvoltă pe oasele din anumite zone sau în jurul articulațiilor. Acestea se formează adesea lângă articulațiile afectate de artroză, o boală care face ca articulațiile să devină rigide și dureroase. Osteofitele pot să crească sau să se dezvolte pe orice os, dar cel mai adesea apar în zona cefei, la nivelul coloanei cervicale, umărului, genunchiului, părții inferioare a spatelui (regiunea coloanei lombare), degetelor (în special a degetului mare de la picior), piciorului sau călcâiului, articulația șoldului, potrivit doc.ro.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img