miercuri, 24 aprilie, 2024

CIOLOS vrea sa ofere o masa calda in scoli-PROIECT PILOT

Distribuie:

Publicat:

Premierul Dacian Ciolos a anuntat, miercuri, ca Guvernul va lansa un program-pilot prin care sa fie introdusa o masa calda in cateva unitati de invatamant, subliniind ca pentru reusita acestui proiect e nevoie si de implicare locala.

 “Venim cu un program pilot care sa permita acordarea unei mese calde sau a unui pachet alimentar in fiecare zi, la scoala. Am ales cateva unitati de invatamant, care sunt deocamdata in acest program pilot din zone geografice diferite, din medii sociale diferite tocmai pentru a vedea in ce fel putem face eficient acest program si daca dupa acest an scolar, 2016-2017, acest proiect pilot confirma. Obiectivul este ca el sa fie largit apoi la nivelul intregii tari si sa combinam cumva si programul ‘Fructe in scoli’ cu ‘Laptele si cornul in scoli’, adaugand niste resurse financiare”, a spus Ciolos, la inceputul sedintei de guvern.

El a subliniat ca este nevoie si de implicarea altor actori, precum autoritatile locale sau inspectoratele scolare, astfel incat programul sa aiba succes.

“Guvernul vine cu aceasta initiativa, inclusiv cu un sprijin financiar, dar sunt convins ca fara implicarea autoritatilor locale, a Inspectoratelor Scolare, a unitatilor de invatamant, a conducerii unitatilor de invatamant respective acest program nu are cum sa reuseasca pentru ca trebuie amenajat un minim de infrastructura de primire in care copiii sa poata sa serveasca masa.

Deci, e nevoie si de o implicare locala. Insa eu sper sa-i putem incuraja pe toti cei care isi doresc sa-si vada copiii la scoala, sa se implice in acest proiect”, a adaugat premierul.

AGERPRES

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img