News Flash:

Ciprian IFTIMOAEI:”Fiziunea PDL si PNL va genera un partid de dreapta puternic”

4 Iunie 2014
2135 Vizualizari | 0 Comentarii
Proiectul fuziunii dreptei romanesti in jurul PDL-PNL este nu numai un proiect anti-Ponta/anti-PSD, asa cum este prezentat de unii comentatori politici, ci este si un proiect generat de o presiune, de o asteptare si de o nevoie de schimbare care vine din partea electoratului de dreapta. Pur si simplu, dupa alegerile europarlamentare, cu totii am constientizat faptul ca nu ne putem lupta cu PSD avand procente de 15%, respectiv 12%. Adica, un PDL de 12% din optiunile electoratului poate lupta cu PSD, insa fara a avea succes, fara a genera perceptia posibilului invingator. Si PDL si PNL au nevoie de acest proiect de unificare a dreptei politice din Romania. Fuziunea prin comasare a PDL si PNL si formarea unui partid de dreapta puternic va echilibra scena politica romanesca si va fi benefic chiar si pentru putere, reprezentata de PSD. Unii se vor mira cand vor citi ultima mea afirmatie...

Romania are nevoie de o opozitie de dreapta puternica, credibila, care sa se lupte cu sanse impotriva PSD pentru ca, in 2016, sa preia guvernarea

Da, fuziunea prin comasare a PDL cu PNL va pune o presiune pe Victor Ponta si PSD sa guverneze tara. Suntem la jumatatea unui an in care guvernul condus de Ponta a introdus o multime de taxe si impozite, culmea, in contextul in care Romania a inregistrat o crestere economica de 3,5% din PIB. Au promis ca vor crea locuri de munca si n-au facut nimic, dar absolut nimic. Mediul privat, afacerile, antreprenorii sunt pur si simplu sufocati de povara taxelor si impozitelor, au probleme cu finantarea, probleme cu lichiditatile. Multe firme au intrat in insolventa, altele chiar au falimentat. Democratia romaneasca are nevoie de un partid de dreapta puternic, care din opozitie sa preia toate aceste teme legate de ceea ce nu face Ponta sau de ceea ce face prost Ponta si sa-l atace la baioneta. Pana acum, Ponta si PSD au guvernat la televizor, cu ajutorul unor televiziuni prietene. In loc sa se apuce de treaba, ei isi continua programul de teleguvernare „Jos Basescu”. Romanii le-au dat 37% din voturi la europarlamentare pentru prestatia lor mediatica. PSD si Ponta au beneficiat de o „luna de miere” prelungita. Timpul scandentei, a decontarii politice si electorale a acestui mod defect de a guverna a venit, iar partidul de dreapta rezultat din fuziunea PDL si PNL va intruchipa vocea tuturor romanilor nemultumiti. Vocea acestui partid de dreapta va fi vocea unui partid de peste 35% din optiunile electoratului.

Prezidentiabilul Victor Ponta si PSD au o mare problema acum: fuziunea PDL si PNL


Proiectul fuziunii prin comasare a PDL cu PNL nu este simplu, nu se poate face pur si simplu ca o consecinta a unui ordin venit de sus. Va reamintesc ca si domnul Traian Basescu a fortat crearea unui mare partid prezidential pe structura politica a Aliantei Dreptate si Adevar PNL-PD, prin 2005. Proiectul domnului presedinte a esuat deoarece nu se poate crea o asemenea forta politica la ordinul unui singur om, la apelul de seara al bocancilor. Un proiect politic sustenabil, asa cum se doreste fuziunea PDL cu PNL, are nevoie de sustinerea organizatiilor din teritoriu, a tuturor liberalilor si democrat-liberalilor. Formarea noului partid de dreapta este este generat de presiunea rezultatelor alegerilor europarlamentare, de nevoia de echilibru a democratiei romanesti. Primii pasi s-au facut, urmeaza realizarea cuplajului PDL si PNL in teritoriu, inclusiv prin repozitionarea dreptei politice in cadrul consiliilor judetene si locale. Eu cred ca in judetul Vaslui, fuziunea PDL cu PNL va merge foarte bine deoarece nu sunt incompatibilitati intre liderii celor doua formatiuni de dreapta.

PDL Vaslui este prima organizatie politica din tara care clamat public ideea fuziunii

Probabil, multi s-au intrebat si inca se mai intreaba cum de am iesit, imediat dupa finalizarea alegerilor europarlamentare, sa solicit public fuziunea PDL cu PNL si crearea unui mare partid de dreapta sub cupola ideologica a Partidului Popular European. La o astfel de intrebare, raspunsul meu este simplu: ne-am saturat de Dumitru Buzatu si de PSD, de modul falimentar in care este condus acest judet din 1990 si pana in prezent. Cei care inca mai cred in schimbarea in bine a acestui judet, cei care s-au saturat de PSD, dar si de fragmentarea dreptei romanesti merita o perspectiva politica cu sanse la alegerile prezidentiale din 2014, precum si la alegerile locale si parlamentare din 2016. Impreuna, fuzionate prin comasare, PDL si PNL, vor deveni un partid de dreapta puternic, afiliat la PPE, cu o perspectiva reala de modernizare si dezvoltare economica a Romaniei. Noul partid de dreapta va da presedintele Romaniei la alegerile din toamna lui 2014.

pdl-pnl
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1231 (s) | 23 queries | Mysql time :0.033995 (s)