News Flash:

Ciprian Iftimoaei: „Retragerea unilaterala a CJ Vaslui din Euroregiunea Siret-Prut-Nistru”

30 Iunie 2014
1976 Vizualizari | 0 Comentarii
In sedinta Consiliul Judetean Vaslui tinuta miercuri, 25 iunie, in urma unui proiect de hotarare initiat de presedintele Dumitru Buzatu, s-a decis retaragerea unilaterala a acestei institutii din Asociatia Euroregiunii Siret-Prut-Nistru pe motiv ca cuantumul cotizatiei de participare este prea mare raportat beneficiile generate de proiectele acestei structuri asociative.

„Domnul Dumitru Buzatu, in calitatea sa de presedinte al CJ Vaslui, e evitat sa informeze consilierii judeteni cu privire la faptul ca institutia pe care o conduce nu si-a achitat cotizatia anuala de participare la Asociatia Euroregiunii si nici nu s-a implicat in proiectele desfasurate de aceasta. Eu am participat la editia de anul trecut a Forumului Economic al Regiunii care s-a desfasurat la Iasi si nu-mi aduc aminte sa fi vazut vreun oficial de la Vaslui sau vreo firma cu stand de prezentare. Faptul ca implicarea conducerii CJ Vaslui a fost zero pe parcursul perioadei in care a fost membru cu drepturi depline si ar fi putut sa contribuie cu idei de proiecte la dezvoltarea cooperarii transfrontaliere, nu o exonereaza de achitarea responsabilitatilor legale. Prin urmare, CJ Vaslui va trebui sa achite aproximativ 100.000 de Euro, suma ce reprezinta cotizatia restanta. Mai mult decat atat, la ultima sedinta a Consiliului de Administratie al Asociatiei Euroregiunea Siret-Prut-Nistru s-a decis actionarea in judecata a CJ Vaslui in vederea recuperarii sumei despre care am facut vorbire anterior. Domnul presedinte Dumitru Buzatu a dezinformat consilierii judeteni prin omisiune, iar acestia, in necunostinta de cauza, au votat pentru retragerea judetului nostru din aceasta structura asociativa”, a precizat prim-vicepresedintele PDL Vaslui Ciprian Iftimoaei.

In perioada 25-27 iunie 2014, Consiliul Judetean Iasi, Asociatia Euroregiunea Siret-Prut-Nistru si Primaria orasului Balti a organizat Forumul Economic al Euroregiunii Siret-Prut-Nistru in Balti, Republica Moldova. La eveniment au participat reprezentanti ai Guvernului Romaniei, reprezentanti ai misiunilor diplomatice romanetti in Republica Moldova si Ucraina, reprezentanti la cel mai inalt nivel ale Regiunilor Cernauti, Odessa, Vinita din Ucraina, ale celor 23 de Consilii Raionale ce compun alaturi de judetul Iasi, reprezentanti ai Camerelor de Comert. Forumul si-a propus, pe langa prezentarea oportunitatilor economice ale fiecarei regiuni/raion/judet, si abordarea problematicii finantarii cooperarii transfrontaliere, in contextul semnarii Acordului de Asociere la UE a Republicii Moldova, respectiv a Ucrainei (27 iunie 2014). De asemenea, pe data de 27 iunie, s-a desfasurat si Conferinta Internationala “Dezvoltarea economico-sociala durabila a euroregiunilor si a zonelor transfrontaliere”, din cadrul Forumului Transfrontalier al Euroregiunii "Siret-Prut-Nistru”, editia a II-a, organizata de Academia Romana – Filiala Iasi, Institutul de Cercetari Economice si Sociale "Gh. Zane”, alaturi de Consiliul Judetean Iasi, Euroregiunea "Siret-Prut-Nistru", Universitatea de Stat “Alecu Russo” din Balti.

„Am fost si eu prezent la lucrarile Conferintei Internationale organizata de Academia Romana – Filiala Iasi in colaborare cu Universitatea „Alecu Russo” din Balti si Euroregiunea Siret-Prut-Nistru si am sustinut lucrarea „Impactul conflictului din Ucraina asupra securitatii regionale si europene”. A fost prima mea vizita in Republica Moldova. Prima mea vizita in Republica Moldova coincide cu doua momente istorice importante. In data de 27 iunie, se implinesc 74 de ani de cand Romania a cedat Basarabia si Bucovina de Nord URSS in urma ultimatumului dat de sovietici si, tot pe 27 iunie, s-a semnat Acordul de Asociere a Republicii Moldova la UE, impreuna cu Ucraina si Georgia. Faptul ca cei de la Consiliul Judetean Vaslui au decis sa retraga judetul nostru din structura asociativa a Euroregiunii Siret-Prut-Nistru in aceste momente istorice exceptionale, denota lipsa de viziune si chiar rele intentii. Este regretabila initiativa domnului Buzatu, aprobata si votata de consilierii judeteni”, a tinut sa adauge liderul PDL Vaslui Ciprian Iftimoaei.

25 iunie cj vaslui iftimoaei siret-prut-nistru
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1356 (s) | 34 queries | Mysql time :0.051155 (s)