joi, 28 martie, 2024

Ciprian Marica, s-a RETRAS!

Distribuie:

Publicat:

Ramas fara echipa dupa despartirea de in vara de Steaua, Ciprian Marica a decis sa se retraga de pe teren. Atacantul anunta ca starea de sanatate nu ii mai permite sa joace la nivel inalt, asa ca va renunta. Marica are 31 de ani!

” Dragi prieteni. Dragii mei prieteni!

As vrea sa va impartasesc trairile mele, asa ca ma adresez voua cu “dragii mei romani” !

Incep cu inceputul. M-am apucat de fotbal fascinat de noptile petrecute in strada la succesele Generatiei de Aur. M-am apucat de fotbal convins ca pot sa scot si eu alti copii in strada cu acelasi vis: sa joci cu tricolorul pe piept!

Am fost Hagi, am fost Lupescu, am fost Popescu, am fost Raducioiu, am fost Dorinel, am fost Ilie, am fost Petrescu, Lacatus, Sabau, Stelea, Prunea, Mihali, Prodan. Am fost suporter si fotbalist.

Am fost pe buzele voastre la goluri, am fost in nervii vostri cand nu mi-a iesit ! V-am vazut fericiti pe garduri, v-am simtit durerea infrangerilor noastre si mi-am dorit sa va ridic cat mi-a stat mie in putere. De fiecare data cand v-am vazut lacrimile din ochi am uitat de lacrimile mele. M-ati ridicat voi, cand n-am putut eu s-o fac singur.

Prieteni, am trait cel mai mare vis al copilariei, cea mai mare onoare alaturi de voi: sa imi pot reprezenta tara. Fotbalul m-a invatat tot ceea ce sunt acum, m-a invatat sa muncesc, sa traiesc bucuriile, m-a invatat sa iubesc, sa respect aproapele si adversarul. M-a invatat sa traiesc frumos. Si, mai ales, sa ma mandresc. Cu baietii mei, cu voi, cu Romania! Cu noi! Cu noi toti, echipa nationala !

Am tot explicat, nationala suntem toti, nu doar 11 oameni din teren. Cred ca asta e cea mai mare realizare a carierei, de fapt. Fotbalul mi-a aratat cum sa functionez in echipa, sa impart totul cu cei de langa mine, sa ma bucur la victorii, sa ma ridic la infrangeri, sa imi iubesc munca. Munca? E atat de rece spus! Pentru ca, atunci cand pe piept scrie ROMANIA, nu mai e munca, e mandrie si datorie. E lupta si e vis. E intonarea imnului national, e bucuria golului, adrenalina victoriilor, emotia din ochii vostri.

Nu am cuvinte, nu imi ajung pentru cate emotii am. Multumesc pentru ca pot sa te iubesc, Romania! Multumesc fotbalului pentru tot ce mi-a dat!

Va multumesc voua pentru tot ce mi-ati transmis, pentru aprecierile si incurajarile voastre. Chiar si cand m-ati certat, ati dat sens carierei mele de sportiv! De reprezent al Romaniei !

Am fost mereu deschis fata de voi, dar nu mi-e usor sa anunt asta: starea mea fizica nu imi mai permite sa fac lucrurile la acelasi nivel asa cum meritati voi. Asa ca pun punct aici carierei mele de fotbalist.

Voi ramane cel mai mare fan al Romaniei, al echipelor la care am jucat, voi fi mereu unul dintre voi. Vreau sa le multumesc pentru tot antrenorilor, coechipierilor, managerilor care au contribuit la formarea mea ca sportiv.

Le multumesc mult si celor din mass-media, jurnalistilor care au dat amploare reusitelor mele si ale caror critici m-au ajutat, desi au durut.

Le multumesc tuturor adversarior din teren. Au facut sa ma doara infrangerile, dar mi-au aratat dimensiunea victoriei ! Dar, inainte de toate, va multumesc VOUA!

In viitorul apropiat, mi-am propus sa ma dedic mai mult familiei si Fundatiei Ciprian Marica. Am fost prea mult timp departe de cei dragi. Am de recuperat. Ai mei m-au asteptat cuminti si rabdatori sa ma intorc acasa. Pana aici, voi m-ati ajutat sa inving singuratatea, instrainarea!Ati fost cea de-a doua mea casa, a doua mea familie. Si ai mei au inteles asta !

Va multumesc tuturor, si fiecaruia in parte. Va astept pe stadion, ne vedem in tribune, pe strada, in fata televizorului, ne vedem oriunde ne cheama fotbalul pe care-l iubim!

Ne vedem “acasa”! Abia astept!

Ciprian Marica

Bucuresti, 31.10.2016 “

Marica si-a inceput cariera la Dinamo, echipa pentru care a debutat in 2001. La Dinamo, Marica a jucat 23 de meciuri si a marcat 4 goluri. In 2004 a fost vandut la Sahtior, acolo unde a jucat 73 de meciuri si a inscris 16 goluri. Echipa antrenata atunci de Mircea Lucescu l-a vandut mai departe la Stuttgart, care a platit cea mai mare suma de transfer din istoria ei: 7 milioane de euro! In Germania, Marica a jucat 93 de meciuri si a inscris 19 goluri. Intre 2011 si 2013, Marica a marcat 5 goluri in 34 de meciuri pentru Schalke, dupa care a jucat un sezon la Getafe, altul la Konya, iar in 2016 a avut 7 aparitii si 0 goluri pentru Steaua. Marica a marcat in total 68 de goluri in 323 de meciuri la echipele de club.

Pentru nationala, Marica a jucat 69 de meciuri si a inscris 25 de goluri.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img