News Flash:

Circ intr-o sedinta de CL din MURGENI. Edilul si-a chemat susținătorii de culoare sa il sprijine

20 Aprilie 2016
2287 Vizualizari | 0 Comentarii
Circ si voie buna in sedinta de Consiliu Local din Murgenti, judetul  Vaslui. Aproximativ 50 de persoane au  dat buzna peste alesii locali si i-au injurat, amenintandu-i si cu moartea. Tot scandalul a pornit, se pare, de la cateva proiecte care urmau sa fie votate pe ordinea de zi din sedinta.

Totul a fost atent orchestrat de edilul orasului Murgeni, primarul Ioan Buta, care, pentru a ii intimida pe consilierii PNL si convinge sa voteze cateva proiecte in valoare de peste 9 milioane lei, si-a chemat armata de culoare la intimidare.

Înainte de sedintã, consilierii locali PNL au spus cã vor aproba proiectele primarului, cu conditia sã se facã licitatii publice pentru cheltuirea banilor într-un mod transparent.

Consilierul liberal Dan Cain a spus, în timp ce oamenii din oras se adunau în salã, cã grupul consilierilor PNL doreste ca, în ziua de 5 iunie, sã se facã si un referendum în oras, pentru ca Murgeniul sã revinã la statutul de comunã, cum era pânã în 2003. “Cetãtenii Murgeniului vor sã nu mai plãteascã taxe atât de mari, vor taxe mici, ca în vremea în care era comunã. Trebuie chemati la urne, la referendum, si sã fie întrebati dacã sunt de acord sã treacã de la oras la comunã. Am fãcut toti pasii legali si vã rog sã-l treceti pe ordinea de zi. Cetãtenii vor hotãrî dacã mai vor ca Murgeniul sã fie oras sau sã revinã la statutul de comunã”, a spus Cain.

Primarul Ioan Buta a recunoscut cã, în 2003, când s-a înfiintat orasul Murgeni, “s-a fãcut o gresealã, iar oamenii nu au fost complet informati”. “Greseala mea este cã am fãcut proiecte si am câstigat bani ca oras, iar dacã trecem la comunã va trebui sã dãm toti banii înapoi”, a spus primarul, vizibil iritat. Acesta a anuntat cã refuzã sã treacã punctul cu referendumul pe ordinea de zi.

În timp ce şedinta se transformase într-un adevărat scandal, poliţtiştii locali se plimbau în jurul Primăriei fără să intervină în vreun fel pentru a calma spiritele.sursa rtv.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1055 (s) | 34 queries | Mysql time :0.043519 (s)