News Flash:

Circul grozei din VASLUI,in ilegalitate.

9 Mai 2014
1864 Vizualizari | 0 Comentarii
Cercetarilor declansate de autoritatile vasluiene, in urma incidentului inregistrat miercuri seara la circul amplasat in parcarea complexului compercial Proxima Shopping Center din Vaslui, au scos la iveala mai multe nereguli, ce au dus la sistarea activatii, toate spectacolele fiind anulate.

Circul Florida Show este administrat de o intreprindere individuala din judetul Neamt, ai carei reprezentanti au incercat sa paseze responsabilitatea unui colaborator din Austria. Pe numele administratorului din Neamt politistii au deschis dosar penal, sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa. Doua persoane au ajuns la spital in urma prabusirii tribunei: un copil de noua ani si un barbat de 47 ani, care au suferit policontuzii. Altor opt copii, prinsi intre scaunele prabusite, le-au fost acordate ingrijiri medicale la fata locului ce nu au necesitat transportul la spital.

Reprezentantii Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Vaslui au declansat la randul lor verificari, in uma carora au descoperit ca nu au fost respectate normele de siguranta la amenajarea tribunelor, iar doua dintre persoanele care lucrau la circ nu erau angajate cu forme legale. « S-au aplicat doua amenzi, una in cuantum de 1000 de lei, pentru nerespectarea securitatii in munca si alta in cuantum de 2000 de lei pentru munca la negru, doua dintre persoanele care lucrau la circ nefiind angajate cu forme legale. Date fiind neregulile constatate s-a dispus sistarea activitatii circului, pana la remedierea deficientelor », a precizat Alin Mocanu, inspectorul sef al ITM Vaslui.

 In urma cercetarilor la locul incidentului, inspectorii in munca au constatat ca reprezentanti circului nu au respectat normele elementare la montarea tribunelor circului, partea din fata a acestora a fost amplasata pe beton, iar partea din spate pe pamant. Din aceasta cauza, in momentul in care tribunele au fost ocupate de spectatori, s-a creat un balans ce a dus la prabusire. Acestea erau amenajate pe un schelet metalic, pe trei nivele. Pe fiecare dintre nivel erau cate doua randuri, de aproximativ zece metri lungime. In momentul prabusirii tribunei, pe fiecare dintre cele sase randuri erau cel putin zece persoane.

 O ancheta in acest caz a au demarat si reprezentantii Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorului Vaslui.


Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1071 (s) | 34 queries | Mysql time :0.042514 (s)