sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Citesti in timp ce (incerci sa) iti faci nevoile? 3 motive sa renunti la acest obicei

Distribuie:

Publicat:

Dacă obișnuiești să citești o revistă sau o carte în timp ce folosești vasul de toaletă, renunță la acest obicei. La fel și dacă îți place să butonezi telefonul când stai pe WC.

Dacă în mod obișnuit este un obicei adoptat de bărbați, nici femeile nu se dau în lături de la această pauză binemeritată. Ce părere au specialiștii?

Bărbaților le place foarte mult să citească pe vasul de toaletă, întrucât ei consideră aceste momente pline de liniște și pace.

Femeile, în schimb, petrec mult mai puțin timp pe vasul de toaletă decât bărbații. Unele dintre ele au o atitudine chiar radicală față de acest obicei, motivând că este antisocial și constituie o adevărată pierdere de timp.

Specialiștii atrag atenția că activitatea în sine ridică niște probleme la capitolul igienă și poate declanșa probleme de sănătate demne de luat în seamă.

Vezi mai jos de ce nu e bine să citești atunci când stai pe vasul de toaletă.

3 motive să nu mai citești pe WC

Agravarea hemoroizilor

Statul îndelungat pe vasul de toaletă creează presiuni la nivelul venelor din jurul anusului și rectului, provocând sau agravând hemoroizii.

Ce înseamnă acest lucru… bănuim că știi deja. Dacă nu, îți amintim: mâncărimi, dureri foarte mari, sângerări sau chiar fisuri anale.

În loc să citești o carte, s-ar putea ca obiceiul acesta să te aducă în pragul cititului de prospecte pentru medicamente anti-hemoroizi.

Dereglări intestinale

Mișcările intestinului trebuie să fie rapide. Nu e nicidecum recomandat să stai o oră pe vasul de toaletă, forțându-ți corpul să se încadreze în acest interval orar, doar ca să citești ultimul capitol din cartea preferată.

Din contră, încearcă să elimini cât mai repede posibil fecalele, să te ștergi și să tragi apa. Abia după poți să citești în liniște cartea.

Probleme de igienă

Inutil să mai spunem ce înseamnă să îți petreci o oră pe vasul de toaletă din punct de vedere igienic. Credem doar că este mult mai plăcut să citești în dormitor sau în living, unde igiena este sporită, iar aerul, mult mai proaspăt.

Așa că, după ce ți-ai rezolvat nevoile la toaletă, trage imediat apa, spală-te pe mâini și retrage-te într-un loc unde poți să te concentrezi și să te relaxezi mult mai bine când citești cartea preferată!

Continuarea pe csid.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img