vineri, 29 martie, 2024

Ciucă, la semnarea Acordului de Parteneriat Români-UE pentru 2021-2027: ‘Avem nevoie este solidaritate, dialog şi resurse financiare’

Distribuie:

Publicat:

„În aceste vremuri caracterizate de crize multiple și succesive, tot ceea ce avem nevoie este solidaritate, dialog şi resurse financiare”, spune Nicolae Ciucă, prezent la semnarea Acordului de Parteneriat al României cu UE pentru perioada 2021-2027, în valoare de circa 45 de miliarde de euro.

„În aceste vremuri caracterizate de crize multiple și succesive, tot ceea ce avem nevoie este solidaritate, dialog şi resurse financiare pentru a putea să investim, pentru că investim pentru un viitor mai bun. Acordul de Parteneriat al României cu Uniunea Europeană pentru perioada 2021-2027 reprezintă un pas important pentru dezvoltarea unor proiecte care corespund atât obiectivelor de politici europene, cât şi obiectivelor de politici naționale pentru dezvolateraea României. Sunt avute, desigur, în vedere, soluționarea provocărilor curente cu care ne confruntăm pe scena economică, geopolitică şi socială”, spune Nicolae Ciucă.

El apreciază că Politica de Coeziune reprezintă principalul instrument prin care se diminuează diferenţele de dezvoltare dintre regiunile şi „trebuie să rămână prioritară până când disparităţile de dezvoltare vor fi corectate”.

Continuarea pe stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img