News Flash:

Ciuperca Maitake, remediul care poate ţine cancerul la distanţă

15 Septembrie 2021
104 Vizualizari | 0 Comentarii
cuperca maitake

Ciupercile sunt o formă de viaţă fascinantă, pentru că nu ţin nici de regnul vegetal, nici de cel animal, deoarece o mare parte din ADN-ul lor este comun cu al animalelor. Una dintre ciupercile medicinale, maitake, este un remediu natural contra tumorilor, cu efect antioxindant şi antiinflamator.

Ştiai că te vei simţi mai bine dacă mănânci zilnic ciuperci în perioadele în care te simţi epuizat fizic sau mental, în ciuda faptul că te odihneşti îndeajuns? Ciupercile îţi aduc un plus de minerale esenţiale, cum sunt potasiul, calciul, magneziul, vitamine din complexul B, care alungă anxietatea sau nervozitatea. Pe lângă ciupercile pentru consum, peste 100 de specii sunt folosite în terapii complementare, deoarece protejează ficatul, previn apariţia inflamaţiilor şi a cancerului sau încetinesc evoluţia tumorilor canceroase. Printre acestea se numără maitake,  o ciupercă din munţii Japoniei care poate ajunge la o greutate de peste 20 de kilograme. În japoneză, denumirea acesteia înseamnă „ciupercă dansatoare‟, datorită rarităţii sale. Persoana care o găsea dansa de bucurie, întrucât câştiga greutatea ei în argint.  Printre multiplele sale efecte benefice se numără proprietăţile antivirale, antibacteriene, detoxifiante, antiinflamatoare şi antitumorale. Nu întâmplător ciuperca Maitake este printre alimentele favorite ale japonezilor longevivi. Combate numeroase afecţiuni. Protejează ficatul de „agresiunea“ medicamentelor, normalizează tensiunea, scade colesterolul şi trigliceridele, îmbunătăţeşte digestia şi sporeşte efectul terapiei antivirale în cazul HIV.

 

Stimulează sistemul imunitar şi reduce inflamaţiile

 

În ultimii 40 de ani, diferite părţi ale ciupercii au fost studiate în Japonia, cu scopul de a izola beta-glucanii, componentele active ale maitake, cu proprietăţi medicinale. Aceşti beta-glucani sunt polizaharide care pot constitui până la 50% din greutatea ciupercii uscate. Se crede că aceste polizaharidele reduc inflamaţiile şi stimulează sistemul imunitar, eliberând citokine care au rolul de a distruge celulele anormale şi de a stopa multiplicarea bacteriilor şi a virusurilor.

 

Previne şi combate mai multe tipuri de cancer

 

În cazul apariţiei unei forme de cancer, mai ales în leucemie, cancer gastric, hepatic şi osos, în loc să atace tumorile în sine, maitake inhibă formarea tumorilor maligne şi susţine regresul acestora prin stimularea producţiei de celule T care combat celulele afectate. Acest lucru se datorează faptului că receptorii polizaharidici se găsesc pe o clasă de celule albe din sânge numite macrofage. Când iei un supliment alimentar cu ciuperci maitake, sunt activate aceste celule care sunt responsabile pentru distrugerea agenţilor patogeni şi a celulelor tumorale. La rândul său, macrofagele activează alte componente ale sistemului imunitar. Mai mult, reduce toxicitatea chimioterapiei şi-i potenţează efectele.

Continuarea pe clicksanatate.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0958 (s) | 23 queries | Mysql time :0.031664 (s)