News Flash:

CJ Vaslui a mintit din nou locuitorii orasului vasluian NEGRESTI. Bichinet si Mihalachi, indiferenti la necazurile consatenilor sai

7 Septembrie 2015
2360 Vizualizari | 1 Comentarii
In timp ce politicienii si autoritatile locale promit de la un an la altul redeschiderea unitatii care deserveste zeci de mii de oameni, bolnavii fac 30 - 40 de kilometri pentru a ajunge la cel mai apropiat spital.

Paradoxal, doi dintre sefii judetului Vaslui sunt din Negresti: Vasile Mihalachi si Corneliu Bichinet, ambii vicepresedinti la Consiliul Judetean Vaslui. Amandoi s-au intrecut in promisiuni privind redeschiderea unitatii medicale. Cladirea principala a spitalului din Negresti a fost construita cu fonduri europene, fiind receptionata in anul 2005.

Cladirea de cinci etaje se dorea a ajunge o unitate medicala ultramoderna intr-unul dintre cele mai sarace colturi ale Romaniei. Numai ca spitalului din Negresti, caruia ii erau arondati peste 50.000 de locuitori din zona de nord a judetului Vaslui, Ministerul Sanatatii i-a avut o alta strategie. Una paguboasa!  Spitalul din Negresti a fost trecut pe lista celor 60 de unitati medicale inchise incepand cu 1 aprilie 2011, pe motiv ca nu sunt eficiente. Degeaba au protestat cei peste 100 de angajati ai spitalului si negrestenii de rand. Unitatea medicala a fost considerata ”nerentabila” pentru ca interna ”doar” 500 de bolnavi pe luna. La patru ani de la decizia controversata a inchiderii spitalului in care se investise sume considerabile, negrestenii priveesc cu lacrimi in ochi la cladirea impresionanta, care se deteriorieaza de la o zi la alta si a devenit o tinta sigura pentru hoti. De la spitalul din Negresti se fura tot ce se poate: de la calculatoare, imprimante sau boxe, pana la butelii si jaluzele.

 Pana in prezent, patru plangeri s-au inregistrat la Politia orasului Negresti in care s-au sesizat furturi din incinta spitalului. ”in urma cercetarilor, au fost identificate cinci persoane, dintre care patru minori, suspectate ca au savarsit infractiunile de furt. Dosarele au fost inaintate Parchetului de pe langa Judecatoria Vaslui pentru propunerile legale”, a declarat Loredana David, responsabil mass media din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Vaslui. Autoritatile judetene, dar si politicienii au promis negrestenilor ca vor face toate diligentele necesare pentru a le redeschide spitalul, care potrivit ultimului proiect ar trebui sa functioneze ca o aripa exterioara a spitalului Judetean de Urgenta Vaslui, in care sa functioneze sectia de Psihiatrie, Pneumologia si Cronicii, sectii ce functioneaza in prezent in cladiri din Vaslui aflate intr-un stadiu avansat de degradare.

Ultima promisiune: ”in septembrie se redeschide unitatea sanitara”

Vicepresedintele Consiliului Judetean Vaslui, Corneliu Bichinet, promitea in primavara acestui an ca spitalul din Negresti se va deschide in aceasta toamna. „In luna septembrie, la Negresti va fi redeschisa o sectie externa a spitalulului orasenesc. În urma discutiilor pe care le-am avut cu Ministrul Sanatatii, a memoriilor pe care le-am facut catre minister, raspunsul a fost clar: in septembrie se redeschide unitatea sanitara, dar fara Consiliul Judetean (CJ), nu se va putea. Acum, daca intrebi 100 de oameni, fiecare redeschide spitalul. Nu. Cei care vor deschide spitalul sunt Ministerul Sanatatii si CJ, nu altcineva. Vom colabora cu Primaria Negresti ca acolo sa fie trei-patru sectii de spital”, declara in luna aprilie a acestui an  Corneliu Bichinet, vicepresedinte al CJ Vaslui. Luna septembrie a inceput,  iar spitalul din Negresti se afla in aceeasi paragina. Potrivit reprezentantilor Primariei Negresti, pentru a repara ceea ce s-a stricat in cei patru ani, cat spitalul nu a fost folosit, este necesar peste un 1.000.000 milion de lei. Iar suma creste cu fiecare zi care trece iar spitalul nu functioneaza.  Ca o ironie a sortii, ultimul manager al spitalului din Negresti, Claudiu Ionescu, a murit chiar in poarta fostei unitati medicale in urma unui stop cardio-respirator.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1179 (s) | 34 queries | Mysql time :0.016747 (s)