News Flash:

CJ VASLUI le cere primarilor sa se mobilizeze pentru sezonul rece

25 Noiembrie 2015
1367 Vizualizari | 0 Comentarii
Vicepresedintele Consiliului Judetean Vaslui, Vasile Mihalachi, le-a cerut primarilor sa se mobilizeze pentru a face fata problemelor care vor aparea odata cu venirea sezonului rece. Seful de la judet sustine ca au fost deja curatate lateralele drumurilor cu probleme, in asa fel incat zapada sa nu se opreasca in vegetatia crescuta pe marginea arterelor.

„Am avut in anii din urma unii primari care au asteptat ca cei de la Consiliul Judetean sa vina si sa le deszapezeasca drumurile comunale. Le-am transmis sa nu se mai intample asta. In sezonul rece noi vom efectua lucrari doar pe arterele mari. Drumurile de legatura cu primariile, intra in atibutiunile edililor. Primariile trebuiau sa prindafonduri in buget pentru acest capitol si fiecare trebuie sa se gospodareasca in asa fel incat sa tina cont si cavine sezonul rece si este nevoie de bani pentru deszapeziri. Vom interveni si pe astfel de drumuri, pentu a ajuta primarii, nu suntem absurzi, dar daca tot judetul va prins de viscol,atunci sa inteleaga toatalumea ca fiecare trebuie sa-si faca bucatica lui.”, a declarat Vasile Mihalachi.

Vicepresedintele CJ Vaslui a mai precizat ca toti primarii ar trebui sa ia exemplu de la acei edili care prin diverse programe au reusit saachizitioneze utialeje proprii de deszapezire. „Cred catoti primarii din judet ar trebui sa acceseze proiecte care sa le permita achizitionarea de utilaje proprii. Un buldoexcavator este o investitie foarte buna pentru o primarie. Se pot face cu el santuri si drumuri, se pot rezolva problemele legate de deszapezire pe timpul iernii. Practic, cu un asemenea utilaj complex,un primar rezolva toata gama de probleme atat in sezonul cald cat si pe parcursul iernii”, a mai spus Vasile Mihalachi. Consiliul Judetean are deja o situatie cu toate persoanele care au nevoie de dializa si cu femeile care trebuie sa nasca in perioada sezonului rece, pentru a putea interveni in timp util daca este nevoie de eliberarea cailor de acces, in vederea transportului acestora la spitalele din judet.

vasile mihalachi
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0836 (s) | 23 queries | Mysql time :0.026890 (s)