sâmbătă, 20 aprilie, 2024

CL HUSI: Sedinta cu scantei la Primarie

Distribuie:

Publicat:

Consilierii huseni s-au adunat la masa tratativelor, joi, 26 ianuarie, pentru a dezbate mai bine de 30 de proiecte de hotarare.

Totul a pornit de la contractul de management al directorului Bibliotecii Municipale “Mihai Ralea”, Alina Tudose. Aceasta l-a acuzat in fata tuturor, pe edilul Ioan Ciupilan, ca taraganeaza semnarea unui nou contract. Ba mai mult, le-a pus in fata consilierilor, statul de personal cu situatia salariilor brute de la institutia pe care o reprezinta. In replica, Ciupilan se apara spunand ca nu gaseste justificari de la Directia de Administrare Publica, vis-a-vis de salariul de 3700 de lei al acesteia. Primarul Ciupilan contesta pe de o parte salariul bibliotecarei, in primul rand pentru ca in comparatie cu ceilalti angajati care primesc 1.200 sau 1.600 lei, este exorbitant. Tocmai de aceea cere o justificare pentru locul unde isi pune semnatura.

Desi in discutia aprinsa dintre cei doi a intervenit sefa Directiei de Administrare Publica,Maria Botez, dar si consilierul liberal Radu Bobarnat, pentru a justifica ori sugera o rezolvare, edilul sef, a incheiat discutia subit, sustinadu-si ideea pana la capat.

Nicidecum conflictul dintre cei doi nu avea sa pericliteze sedinta, fapt pentru care, consilierii au analizat si celelalte proiecte de pe ordinea de zi.

Asadar, acestia au votat pentru schimbarea denumirii Liceului Tehnologic Special “Sf. Ecaterina” in Scoala Profesionala Speciala “Sf. Ecaterina”, odata cu anul scolar viitor.

Totodata, pentru ramura invatamantului, consilierii au hotarat darea in administrare a campusului Colegiului  “Cuza Voda” .

Plecarea lui Aurel Caciula catre Camera Deputatilor, i-a determinat pe consilieri sa ii gaseasca inlocuitor pentru Consiliul de Administratie al unei unitati de invatamant, cu precizie, pe Maricica Bucos.

Tot consilierii huseni au spus Da! pentru prestarea serviciilor sociale specializate de catre Asociatia “Totul pentru Viata”, “Star of Hope Romania”, Asociatia Centrul Diecezan Caritas Iasi, dar si pentru Asociatia “Congregatia Surorile Saracilor Pr. Vicenzo Morinello”.

Strazile din oras au fost preocuparea eterna a consilierilor, constransi cu atat mai mult de huseni, motiv pentru care s-a aprobat  documentatia pentru modernizarea strazilor Sara, Cotroceni, Episcopiei, Alecu Ghitescu, Salcamului, Saca si Gheorghe Balan.

Serviciile sociale au fost pe buzele alesilor, acestia au aprobat numarul de asistenti ai persoanelor cu handicap incadrati cu contract individual de munca.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img