News Flash:

CL VASLUI a aprobat rectificarea bugetara

2 Noiembrie 2015
2301 Vizualizari | 1 Comentarii
Rectificare bugetara 600 milioane de lei alocati pentru plata arieratelor
Consilierii Locali ai municipiului Vaslui au aprobat rectificarea bugetara propusa de edilul Vasile Paval. In sedinta, consilierii au dat aviz favorabil atat veniturilor, cat si cheltuielilor.

 La finalul lunii septembrie, veniturile bugetului local s-au realizat in procent de 79,77%, conform clasificatiei bugetare, structurate pe cele doua sectiuni, respectiv sectiunea de functionare si sectiunea de dezvoltare.


Potrivit unui raport al municipalitatii, in conformitate cu prevederile legale privind educatia nationala, elevii de la cursurile cu frecventa din invatamantul preuniversitar de stat pot beneficia de burse de performanta, de burse de merit, de burse de studiu si de burse de ajutor social, al caror cuantum si numar se stabilesc anual prin hotarare a Consiliului Local.

Bursele reprezinta o forma de sprijin material, vizand atat protectia sociala, cat si stimularea elevilor care obtin rezultate foarte bune la invatatura si disciplina. Sprijinul financiar se acorda din finantarea complementara si din bugetele locale ale unitatilor administrativ teritoriale de care apartin unitatile de invatamant preuniversitar de stat. Pentru acest capitol in urma rectificarii bugetare a fost alocata suma de 500.000 lei, in vederea asigurarii platii acestor drepturi pentru anul bugetar 2015.  “Acordarea burselor reprezinta o forma de sprijin material ce vizeaza atat protectia sociala, cat si stimularea elevilor care obtin rezultate foarte bune la invatatura si disciplina”, a spus edilul Vasile Paval.

consilierii locali
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0853 (s) | 23 queries | Mysql time :0.027002 (s)