News Flash:

CL Vaslui face LEGEA si nu invers. Primarul VASILE PAVAL-dat in judecata

21 Iunie 2015
3794 Vizualizari | 0 Comentarii
Consiliul local Vaslui incalca grosolan legea. Lasul Vasile Paval nici nu a avut tupeul sa vina la sedinta,  ocupat  fiind probabil cu afacerile familiei. Au venit, in schimb, executantii cu parul imbibat in gel.

Liberalii au dat CL in judecata pentru ca a incalcat grosolan legea, asa cum se tot intampla de altfel de cateva mandate incoace. Profitand de faptul ca are majoritatea in CL , PSD face ce vrea si totul este orchestrat din umbra de primarul Vasile Paval. Adica de lasul care nu a avut tupeul sa se prezinte la sedinta in fata consilierilor. A stat ascuns in birou de unde se gandea ce afaceri ar mai putea pentru “bunastarea” vasluienilor. Concret, consilierii locali ai municipiului Vaslui s-au adunat de urgenta in sedinta. Li s-a cerut sa desemneze un reprezentant al legislativului in instanta de judecata. Totul din cauza ca PNL Vaslui a dat in judecata CL Vaslui solicitand invalidarea functiei de consilier local detinuta de Andrei Abutoaie.

 Au fost chemati in judecata Consiliul Local Vaslui, Primaria Vaslui, incluisv primarul Vasile Paval si secretarul municipiului Vaslui, Eduard Lacatusu, pentru refuzul de invalidare a consilierului local Abutoaie Andrei Alexandru si inlocuirea acestuia cu un alt consilier. Abutoaie a trecut, in luna octombrie, de la PNL la Partidul Liberal Reformator.

„Nu inteleg de ce am fost noi azi sa votam acest lucru. Vrem ca acel cineva care a pregatit apararea CL sa vina sa ne-o expuna si noua, nu putem vota asa fara sa stim ce. La dosarul de sedinta avem doar o intampinare depusa deja la instanta. Nu putem vota ceva ce s-a propus. Sunt patru luni de proces deja si noi ne vedem acum de urgenta pentru ca peste cateva zile este un alt termen. Convocarea acestei sedinte s-a facut intr-un mod foarte dubios, doar pentru ca se apropie termenul in instanta. Un astfel de demers trebuia discutat in cadrul unei sedinte ordinare, nu in cazul unei sedinte de indata, pentru a fi putut analiza posibilitatea vacantarii postului de consilier, situatie in care ne retrageam plangerea formulata la Tribunal, la contencios administrativ. (…) Am vazut ca si in Parlament lucrurile treneaza cu privire la cei care au ales sa schimbe partidul in urma celebrei ordonante 55/2014, in ciua propunerilor Curtii Constitutionale. Dar daca lucrurile se amana si in politica mare, la ce sa ne asteptam pe plan Local”, a declarat consilierul PNL, Sorin Radu.

Asa cum spuneam, primarul Vasile Paval nu a venit la sedinta, dar si-a trimis in schimb slugile. Copiii teribili ai PSD, Valeriu Cargata si Dragos Cazacu, proaspat inscaunat viceprimar. Cazacu si Caragata au venit cu temele facute si au facut in asa fel incat proiectul de hotarare sa treaca. Baietii cu parul imbibat in gel din PSD nu au stiut sa raspunda la vreo intrebare pusa de liberali. Nici nu ar fi avut cum. Dragos Cazacu de exemplu, cu greu stie sa spuna cum il cheama cu buletinul in mana. A stiut sa care geanta cui trebuie si asa a prins o functie. Cazacu si ceilalti dresati din PSD au ridicat in graba mainile cand Caragata a propus ca reprezentantul CL in fata instantei sa fie secretarul primariei, Eduard Lacatusu. Adica exact persoana care are calitatea de parat in acest dosar.

„Domnul secretar poate aduce la cunostinta judecatorului toate aspectele din sedintele consiliului local”, a declarat Valeriu Caragata.

Consilierii au votat desemnarea lui Eduard Lacatusu cu 10 voturi pentru si 7 impotriva.

“Noi nu vrem decat sa se respecte legea, ne luptam practice pentru a se face dreptate PSD. Si asta deoarece conform protocolului defunctei USL, postul de consilier le revine lor”, a mai spus Sorin Radu.


andrei abutoaie
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1170 (s) | 34 queries | Mysql time :0.043352 (s)