sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Claudiu Manda, IESIRE SHOW dupa votul din Comisia LIBE: Kovesi sa-i ancheteze pe toti de acolo cum a anchetat in Romania

Distribuie:

Publicat:

Vicepreședintele Senatului Claudiu Manda a declarat, la scurt timp după ce Laura Codruța Kovesi a primit cele mai multe voturi în comisiile de specialitate din PE pentru postul de procuror șef european, că ar trebui ca fosta șefă DNA să-i ancheteze și pe europeni, cum a anchetat în țară.

„Înțeleg că la nivel european se poate prin votul politic, în România înțeleg că nu se poate. Nu am spus că mă nemulțumește (rezultatul din PE), să-i ancheteze pe toți de acolo cum i-a anchetat în România. Au spus de la început că votează împotrivă (europarlamentarii PSD), pentru că parlamentarii români știu ce abuzuri s-au făcut la DNA. 100% votam împotrivă (dacă era europarlamentar – n.r.)” a declarat miercuri, la Parlament, vicepreședintele Senatului Claudiu Manda.

Reacția social-democratului vine după ce Laura Codruța Kovesi a primit, miercuri cele mai multe voturi în comisia LIBE, și anume, 26 de voturi, după audierea pentru postul de procuror șef european. Jean-François Bohnert a primit 22 de voturi și un vot Andres Ritter. Europarlamentarii PSD au votat împotrivă, așa cum au anunțat de la început.

Kovesi a fost preferată și în Comisia CONT cu o zi înainte, o decizie finală urmând să fie luată pentru funcția de procuror șef european abia după negocieri cu Consiliul UE și votul din PE.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img