vineri, 29 martie, 2024

Claudiu Nasui, despre Masura 3, unde DNA face cercetari: ‘S-a ajuns la 765 de milioane fara acoperire, de aceea avem probleme’

Distribuie:

Publicat:

Claudiu Năsui, anunță că Măsura 3 va fi relansată. Vor fi făcute mai multe modificări, astfel încât să nu mai apară suspiciuni de fraudă, a mai spus Năsui. Până atunci, banii alocați Măsurii 3 vor fi folosiți la Măsura 2.

Claudiu Năsui, ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului a anunțat că Măsura 3 va fi relansată.

„Au fost 27.736 de solicitări pentru Măsura 3, dintre care 3.300 potențial eligibile(…) Au fost suspiciuni de fraudă, DNA face cercetări in rem ceea ce înseamnă că există o fraudă. Noi vrem să relansăm măsura cu toate CAEN-urile, nu puteam continua, riscam să ni se ceară banii înapoi de la UE”, a declarat Năsui, luni seara, citat de Agerpres.

Ministrul Economiei a mai spus că cea mai mare provocare este Măsura 2 și a arătat că a pregătit ordonanța prin care vor fi mutați banii de la Măsura 3.

„Măsura 2 a avut 265 de milioane euro promiși inițial, apoi s-a ajuns la 765 de milioane fără acoperire, de aceea avem probleme. Noi avem o propunere de OUG pentru a debloca o parte din bani, deblocăm banii din Măsura 3 și îi folosim la Măsura 2”, a precizat Claudiu Năsui.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img