joi, 28 martie, 2024

Clipe de groază în şcoala unde un tanăr a intrat înarmat după o elevă. A înfipt un cuţit în masa din cancelarie şi a ameninţat cu moartea o profesoară

Distribuie:

Publicat:

Tânărul de 24 de ani din localitatea vasluiană Oseşti acuzat că a sechestrat o elevă de 14 ani după ce a intrat înarmat cu un cuţit în şcoală, ameninţând minora, mama acesteia şi o profesoară, a fost arestat preventiv.

Noi detalii au ieşit la iveală în cazul fără precedent care a îngrozit comunitatea locală din Oşeşti. Autorităţile locale susţin că tânărul se afla de mai multă vreme în vizorul poliţiştilor după ce ar fi avut relaţii nefireşti cu fete minore, însă era cercetat în stare de libertate. De aproape un an, Nicuşor Cucu (24 ani) trăia într-o relaţie de concubinaj cu minora de 14 ani, elevă în clasa a VII-a, locuind la domiciliul acestuia. În momentul în care cadrele didactice au sesizat că eleva lipseşte frecvent de la cursuri au făcut o serie de verificări, în urma cărora au descoperit că eleva era ”măritată”.

Reprezentanţii şcolii au anunţat serviciul de asistenţă socială din cadrul Primăriei Oşeşti, care la rândul lor au sesizat Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui. Pentru că au tolerat ca fiica lor să aibă o relaţie de concubinaj, minoră fiind, părinţii au fost atenţionaţi că riscă să fie decăzuţi din drepturile părinteşti. De teamă să nu rămână şi fără ceilalţi copii, părinţii şi-au adus copila înapoi acasă şi au depus şi plângere la poliţie împotriva tânărului de 24 de ani, pentru că i-au corupt sexual fiica. Localnicii susţin că şi după ce şi-au adus fiica acasă, tânărul de 24 de ani a continuat relaţia cu minora, locuind la aceasta. Avertizaţi din nou de asistenţii sociali din comună, dar şi de profesorii fetei, părinţii au l-au alungat pe tânăr şi i-au interzis să se mai întâlnească cu fiica lor. Mama, fiica şi profesoara, ameninţate cu cuţitul în cancelarie Pentru a se asigura că fata lor ajunge în siguranţă acasă, în fiecare seară părinţii mergeau să o ia de la şcoală la finalul cursurilor. Joi seara, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, tânărul de 24 de ani, înarmat cu un cuţit a mers la şcoală pentru a-şi lua eleva-iubită înapoi acasă.

Profesoara de limba română la întâmpinat spunându-i că eleva lipseşte de la cursuri. Pe drum însă, s-a întâlnit cu părinţii fetei şi a realizat că a fost minţit. După o altercaţie cu aceştia, a revenit la şcoală, acolo unde ajunsese şi mama fetei. Profesoara de limba română a intrat în cancelarie cu cele două pentru noi discuţii, însă la scurt timp pe uşa cancelariei a intrat furios tânărul de 24 de ani. A înfipt cuţitul în masa din cancelarie şi a ameninţat profesoara că dacă nu o lasă pe elevă să plece cu el, le va ucide pe toate trei.

Primarul: ”De neimaginat!” ”Fapta de acolo e de neimaginat! Nu credeam că poate cineva să facă aşa gest, într-o instituite publica, să acţionze aşa asupra unei femei fără apărare. De fapt, asupra a trei femei, o copila de care abuzeaza de 1 an fără ca cineva sa ia atitudine. Asa s-a tergiversat şi s-a ajuns aici. Mama a făcut o plangere la poliţie în august, dosarul aşteapta o soluţie la parchet, de opt luni. El e încurajat astfel. Acum un an a abuzat tot de o fata de 14 ani, fara ca cei în drept sa dea o solutie”, a declarat primarul comunei Oşeşti, Didi Alexandroaie. În ciuda împotrivirilor părinţilor, profesoarei şi a minorei, agresorul a a sechestrat minora, pe care a tăiat-o pe mâini cu cuţitul în momentul în care a încercat să opună rezistenţă.

A fost găsit de poliţişti, împreună cu minora, la locuinţa unei rude dintr-un sat vecin. La vederea oamenilor legii, tânărul a pus cuţitul la gâtul fetei şi a ameninţat că o omoară dacă poliţiştii nu vor pleca. În cele din urmă a fost deposedat de arma albă şi încătuşat.

Citeste mai mult pe: Adevarul.ro

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img