News Flash:

Clotilde Armand i-a pus gand rau lui Emil Constantinescu - Primarul Sectorului 1 vizeaza cladirea Institutului Levantului

28 Februarie 2021
329 Vizualizari | 0 Comentarii
media 161143094458423900

 

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, propune preluarea de către primărie a clădirii în care funcționează Institutul Levantului pentru a fi transformată în școală. Clotilde Armand, susține că multe dintre școlile din sectorul 1 al Capitalei sunt supraaglomerate.

„Există o mare provocare pentru școlile din Sectorul 1 care sunt tot mai aglomerate. Ne dorim ca, în cel mai scurt timp posibil, să eliminăm supraglomerarea din clase pentru ca elevii noștri să învețe în condiții civilizate. Am trecut astăzi pe lângă o clădire situată la câțiva metri de Arcul de Triumf. Clădirea se numește Institutul Levantului. În perioada în care România era condusă de Dragnea a fost înființat acest Institut de Studii Avansate a Culturii și Civilizației Levantului condus de fostul președinte al României - dl. Emil Constantinescu. Ce face această instituție?! Nimeni știe. Se știe doar că instituția plătește salarii anuale de peste 500 de mii de euro. Pentru ce?! Să revenim însă la școli. Având în vedere deficitul unităților de învățământ din Sectorul 1, propun să preluăm noi clădirea în care funcționează în prezent Institutul Levantului și să o transformăm într-o școală”, a scris duminică seara pe Facebook primarul sectorul 1.

Clotilde Armand susține că, de exemplu, în clădre ar putea funcționa Școala Pia Brătianu Nr. 2., unde elevii învață în trei schimburi.

„Trebuie să investim în viitorul copiilor noștri și să lăsăm la o parte sinecurile din trecut”, a adăugat primarul pe rețeaua de socializare.

Deputatul Iulian Bulai anunță că parlamentarii USR-PLUS vor depune în următoarele săptămâni o nouă inițiativă legislativă care vizează desființarea sau măcar tăierea finanțării de la bugetul de stat a Institutului de Studii Avansate pentru Cultură şi Civilizaţia Levantului, înființat la propunerea lui Călin Popescu Tăriceanu, condus de Emil Constantinescu și subordonat Senatului. Parlamentul a respins anul trecut un proiect privind desfiinţarea Institutului.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1343 (s) | 23 queries | Mysql time :0.035888 (s)