vineri, 19 aprilie, 2024

Clubul de Șah Gambit Huși : CUPA INCLUZIUNII PRIN ȘAH – ediția 2022

Distribuie:

Publicat:

Asociația Clubul de Șah Gambit Huși în parteneriat cu Asociația Stea din Satu Mare organizează sâmbătă, 22 ianuarie 2022, în comuna Putna, județul Suceava, competiția de șah intitulată „Cupa incluziunii prin șah – ediția 2022”.  Evenimentul are ca scop crearea de oportunități de interacțiune pozitivă prin sport pentru copii provenind din diferite medii sociale, promovând solidaritatea și incluziunea socială a celor aflați în dificultate. Printre participanți sunt așteptați și 40 de copii și tineri din județele Satu Mare, Iași și Suceava, care sunt implicați din octombrie 2021 încoace, în programul de dezvoltare personală prin șah derulat în cadrul proiectului “EduȘah – empowerment și incluziune prin șah”.

La competiție sunt invitați să participe sportivi legitimați și nelegitimați de la cluburi de șah, cu vârste între 6 și 19 ani, cu respectare condițiilor de siguranță impuse de autorități pe perioada pandemiei Covid-19, menționate în regulamentul competiției atașat.

Sportivii au posibilitatea de a se înscrie la următoarele categorii :

OPEN A –  pentru avansați: 

sub 10 ani, 10-12 ani, 12-14 ani și peste 14 ani

OPEN B –  pentru începători (dintre care cei mai mici vor concura la Bătălia Pionilor)

sub 8 ani, 8 – 10 ani, 10-12 ani, 12-14 ani și peste 14 ani

Întrecerea se va desfășura pe parcursul a 6 runde, în sistem elveţian, cu timp de gândire 10 min. + 5 sec. increment. Criteriile de departajare vor fi: Buchholz mediu, Buchholz, Progresiv, Cele mai multe victorii. La categoria OPEN A se premiază primele 3 fete și primii 3 băieți. La categoria OPEN B se premiază primele 4 fete și primii 4 băieți.

Participarea la competiție este gratuită (fără taxe). Evenimentul cuprinde o pauză de masă, participanții urmând să primească pizza și băuturi răcoritoare. În pauze, copii și tinerii sunt invitați să participe la mici ateliere și exerciții de dezvoltare personală.

Participanții sunt așteptați în sala de conferință a Casei Sebastian, comuna Putna, județ Suceava pentru confirmarea înscrierii, în data de 22 ianuarie 2022, începând cu ora 9.30. Şedinţa tehnică de deschidere a competiției se va desfăşura între orele 9.30 – 10.00.

Festivitatea de premiere a turneului va avea loc în data de 22 ianuarie 2022, de la ora 13.30.

Informații suplimentare și înscrieri preliminare pot fi obținute de la dl. Ursan Cornel la telefon 0767-802.543 sau prin e-mail: cornelmariusursan@yahoo.com

Proiect derulat de Asociația Stea în parteneriat cu Asociația Clubul de Șah Gambit Huși și finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a programului „În stare de bine”.

*****

Despre Asociația Stea

Asociația Stea este un ONG creat în Satu Mare in 2004, având misiunea de a susține oamenii și comunitățile marginalizate prin educație și antreprenoriat pentru a depăși obstacolele ce stau în calea incluziunii lor sociale. Viziunea Stea este o lume în care cei mai vulnerabili au puterea să iasă din sărăcie, să-și construiască o viață demnă pentru familiile lor și să contribuie la dezvoltarea comunităților din care fac parte. Pentru mai multe informații, accesați www.asociatiasteasm.ro.

Despre Programul În stare de bine

Programul În stare de bine este un program de finanțare ce oferă anual granturi nerambursabile în valoare totală de 1 milion de euro organizațiilor neguvernamentale din România. Programul este susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile. Obiectivul programului este creșterea calității vieții locuitorilor din comunitățile rurale și urbane, prin sprijinirea inițiativelor care au un impact pozitiv în domeniile cultură, sport sau viaţă sănătoasă şi care se adresează cu prioritate grupurilor vulnerabile. Pentru mai informații, accesați www.instaredebine.ro.

Despre Kaufland România

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.270 de magazine în 7 țări și o rețea de 126 de magazine în România. Asumarea responsabilității ecologice și sociale este un aspect esențial al politicii corporative Kaufland. Crezul companiei constă în ideea că lumea poate fi un loc mai bun prin implicarea fiecăruia, de aceea, în 2018, Kaufland a dezvoltat platforma „Implicarea face diferența”, sub umbrela căreia sunt comunicate toate acțiunile de responsabilitate socială. Cea mai mare parte a proiectelor CSR ale companiei sunt desfășurate în parteneriat cu asociații nonguvernamentale regionale sau naționale și urmăresc implementarea de programe sociale complexe ce se adresează unor grupuri mari de beneficiari. Pentru mai multe informații, vizitați www.kaufland.ro.

Despre Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile

Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC) este o organizație neguvernamentală, independentă, înființată în anul 1994, la inițiativa Comisiei Europene. FDSC promovează o societate civilă puternică și sustenabilă, care contribuie la apărarea valorilor democratice, prin sprijinirea actorilor societății civile, mobilizarea de resurse, încurajarea unui mediu favorabil  și întărirea cooperării cu celelalte sectoare. Pentru mai multe informații, accesați www.fdsc.ro.

#InStareDeBine #implicareafacediferenta #kaufland #fdsc

 

 

 

 

 

 

Regulamentul competiției de Șah

 

CUPA Incluziunii prin șah – ediția 2022

 

Proiect „”EduȘah – empowerment și incluziune prin șah”

 Putna, 22 ianuarie 2022

 

Data

 

            22 ianuarie 2022

2. Locul desfăşurării

Săli conferință Casa Sebastian, comuna Putna, județ Suceava

3. Participa

    Vor participa copii cu vârsta de până la 19 ani din jud. Satu Mare, Iasi și Vaslui.

4. Programul de activităţi al competiţiei

Sedinta tehnica   Sâmbătă   22.01    09.30–10.00      Premierea   Sâmbătă   22.01    14.30

Runda 1       Sâmbătă   22.01    10.00–10.30      Runda 2      Sâmbătă   22.01   10.30–11.00

Runda 3       Sâmbătă   22.01    11.00–11.30      Runda 4      Sâmbătă   22.01    11.30–12.00

Runda 5       Sâmbătă   22.01    13.00–13.30      Runda 6      Sâmbătă   22.01    13.30–14.00

 

ATENȚIE RESPECTĂM  REGULILE!!! Toți sportivii vor avea asupra lor copie după documentul de identitate propriu (certificat naștere sau carte de identitate) PRECUM ȘI copie după cartea de identitate A UNUIA dintre părinți. Toți vor purta masca, fiecare  va avea asupra sa o sticluță cu dezinfectant pentru mâini; se va măsura temperatura. Organizatorul asigură suplimentar toate materialele necesare de protecție, materiale sportive, sală de desfășurare a competiției cu distanțare, asistență medicală de specialitate. Copiii cu vărsta mai mare de 12 ani trebuie să aibă asupra lor certificat verde (vaccinat, trecut prin boală, test PCR sau test antigen rapid efectuat la o clinică cu 48 înainte de intrarea în competiție. FĂRĂ SPECTATORI .

5. Regulament desfăşurare

       Întrecerea se va desfășura pe parcursul a 6 runde, în sistem elveţian, cu timp de gândire 10 min. + 5 sec. increment. Criteriile de departajare vor fi: Buchholz mediu, Buchholz, Progresiv, Cele mai multe victorii.

6. Premiere

 OPEN A – avansații, OPEN B – incepătorii și pentru cei mai mici Bătălia Pionilor. La OPEN B se premiază primii 4 băieți și primele 4 fete iar la OPEN A primii 3 astfel: 

 

OPEN B – sub 8 ani, 8 – 10 ani, 10-12 ani, 12-14 ani și peste 14 ani:

Locul 1 = cupă + medalie + set pix și stilou + tricou + șapcă + diploma;

Locul 2 =             medalie                 + tricou + rucsac            + diploma;

Locul 3 =             medalie                             + tricou + șapcă + diploma;

Locul 4 =                                                         rucsac + șapcă + diploma;

 

OPEN A – sub 10 ani, 10-12 ani, 12-14 ani și peste 14 ani:

Locul 1 = cupă + medalie + set pix și stilou + tricou + șapcă + diploma;

Locul 2 =             medalie                + tricou + rucsac             + diploma;

Locul 3 =             medalie                             + rucsac + șapcă + diploma;

       

Toţi participanţii vor primi pizza și  băuturi răcoritoare. In pauze copiii vor participa la mici ateliere, exerciții de dezvoltare personală, fișe de colorat, labirint etc.

Taxa participare = 0 lei.

Se vor premia un număr de 10 copii (primii 5 din cadrul Asociației STEA si primii 5 din cadrul Asociației GAMBIT, cu tablete având în vedere punctajul obținut). Locurile I fete și băieți, Bătălia Pionilor vor primi câte o cupă și un set pix iar locurile II si III câte un rucsac și tricou.

7. Arbitrajul

        Arbitrii: Instructori șah Asociația Clubul de Șah Gambit Huși;

 8. Informaţii speciale

Relaţii şi înscrieri la tel. 0767-802.543, cornelmariusursan@yahoo.com, Ursan Cornel. 

                                                       Vă aşteptăm cu drag !

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img