joi, 18 aprilie, 2024

Cluburile din Serie A cer suspendarea EURO 2020 pentru a putea incheia sezonul de campionat

Distribuie:

Publicat:

Toate cele 20 de cluburi din Serie A au votat luni, în unanimitate, că vor ca sezonul 2019-2020 să fie jucat până la ultima etapă, indiferent că se va depăşi data stabilită iniţial de final de campionat, 30 iunie, anunță MEDIAFAX.

Liga Profesionistă din Italia a vorbit astăzi, într-o teleconferinţă, cu reprezentanţii echipelor din prima ligă din Peninsulă, cărora le-a mulţumit pentru toate eforturile pe care le-au făcut în lupta contra pandemiei de coronavirus.

Inter Milano a donat bani sau măşti de protecţie. În plus, a realizat şi o strângere de fonduri, acolo unde jucătorii şi staff-ul clubului nerazzurro au donat mai mult de 500 de mii de euro.

La teleconferinţă, cluburile au precizat din nou că vor ca sezonul 2019-2020 să se joace până la capăt, aceasta fiind propunerea pe care o va face Liga Profesionistă de Fotbal din Italia marţi, 17 martie, la întâlnirea cu cei de la UEFA.

În plus, oficialii italieni vor ca EURO 2020 să fie suspendat, pentru a putea să se joace meciurile din campionat.

Şi preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, va propune mâine, în cadrul videoconferinţei organizată de UEFA, un set de măsuri, pe care le consideră utile în gestionarea situaţiei cauzată de pandemia de coronavirus.

„Amânarea play-off-urilor pentru Campionatul European 2020 programate în luna martie, precum şi a meciurilor Under 21.

Amânarea ediţiei Campionatului European programată să înceapă pe 12 iunie 2020. Astfel, prin suspendarea EURO, va exista suficient spaţiu în calendar pentru a putea să încheiem competiţiile la nivel naţional.

Decalarea termenului de finalizare al competiţiilor naţionale. În prezent, acesta este 1 iunie pentru Liga 1, Liga 1 feminin şi Liga Elitelor U19 şi 21 iunie pentru Liga 1 futsal.

Flexibilitate în sistemul de licenţiere pentru participarea echipelor româneşti în cupele europene sezonul 2020/2021, adaptată evoluţiei pandemice.

Preşedintele Răzvan Burleanu va intra mâine, de la domiciliu, începând de la ora 14:00, în videoconferinţa UEFA, urmând ca ulterior să prezinte deciziile forului continental prin intermediul canalelor de comunicare FRF", conform FRF.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img