miercuri, 27 martie, 2024

CM 2022: A 5-a și ultima Cupă Mondială pentru Lionel Messi

Distribuie:

Publicat:

Ajuns la vârsta de 35 de ani, Lionel Messi a anunțat că în acest an va reprezenta echipa națională a Argentinei pentru ultima oară la un Campionat Mondial. Superstarul PSG-ului a anunțat că va face anumite schimbări în viața sa după acest turneu final. Și pentru că a câștigat deja Copa America, în 2021, specialiștii se așteaptă că legendarul atacant să-și încheie cariera la naționala Pumelor, așa cum a anunțat deja că o va face colegul său, Angel Di Maria.

<p

<![endif]–>

Există o vorbă în fotbal care spune: „Nu poți fi cel mai bun din istorie, dacă nu ai câștigat Cupa Mondială”. Argentina este a doua favorită la câștigarea competiției din acest an, iar Messi speră să câștige trofeul pentru a-și putea încununa fabuloasa carieră cu prestigiosul trofeu pe care l-a cucerit și legendarul Diego Maradona în anul 1986.

Căpitanul Argentinei a câștigat de 7 ori Balonul de Aur, de 4 ori Liga Campionilor, de 3 ori Campionatul Mondial al Cluburilor și de 3 ori Supercupa Europei, însă singurul trofeu internațional câștigat cu reprezentativa Pumelor a fost Copa America, în 2021. Messi a fost cel mai aproape de a cuceri mult râvnitul trofeu în anul 2014, atunci când Argentina a pierdut finala în fața Germaniei, însă în 2018, Messi și colegii săi au părăsit competiția încă din faza optimilor de finală.

Ce șanse are Argentina la CM 2022?

<![endif]–>

„Ne aflăm într-un moment foarte bun, avem un grup foarte puternic, dar orice se poate întâmpla la o Cupă Mondială. Toate meciurile sunt dificile și tocmai asta face o Cupă Mondială atât de specială, deoarece favoriții nu sunt întotdeauna cei care ajung să câștige și nu descurcă așa cum te aștepți. Nu știu dacă suntem favoriți, dar Argentina în sine este întotdeauna o candidată prin prisma istoriei, pentru ceea ce înseamnă. Nu suntem favoriți, cred că sunt alte echipe care sunt deasupra noastră,” a declarat Lionel Messi.

Cu toate acestea, Argentina a legat 35 de victorii consecutive din 2019 încoace și ocupă poziția a treia în clasamentul coeficienților FIFA, fiind depășită numai de către Brazilia și Belgia. Echipa performează excelent de la numirea lui Lionel Scaloni, însă CM 2022 va fi testul definitiv pentru această generație.

Reprezentativa Pumelor nu ar trebui să întâmpine dificultăți în faza grupelor, acolo unde se vor duela cu Mexic, Polonia și Arabia Saudită, însă în următoarea fază ar putea înfrunta campioana en-titre, Franța, în funcție de pozițiile pe care vor încheia grupele cele două formații.

Brazilia este principala favorită la câștigarea CM 2022, având o cotă de 5.00 la casele de pariuri online. Argentina și Franța sunt următoarele pe listă, ambele cu o cotă de 7.50. Urmează Anglia, cu cotă de 9.50, Spania, cu o cotă de 10 și Germania cu o cotă de 12. Dacă Olanda a primit cota 14 pentru un eventual succes, Portugalia lui Cristiano Ronaldo este abia a 9-a favorită a competiției, cu o cotă de 16. Întrucât Ronaldo a împlinit deja vârsta de 37 de ani, este foarte probabil ca aceasta să fie și ultima sa prezență la un turneu final de Campionat Mondial.

Totuși, în ceea ce privește Gheata de Aur, Lionel Messi, Cristiano Ronaldo și Karim Benzema au aceeași cotă (15) pentru a câștiga această distincție. Principalii favoriți sunt Harry Kane, cu o cotă de 9.00, respectiv Kylian Mbappe, cu o cotă de 10.

Cupa Mondială din Qatar va începe pe 20 noiembrie 2022, iar meciurile vor fi difuzate în România de către Televiziunea Română.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img