miercuri, 24 aprilie, 2024

CNADNR: Este nerealist sa avem taxa de autostrada in 2017

Distribuie:

Publicat:

 Compania Nationala de Drumuri si Autostrazi din Romania (CNADNR) transmite, intr-un comunicat de presa, ca anul 2017 este un termen nerealist in ceea ce priveste introducerea taxei de autostrada.

“Avand in vedere perioadele de timp alocate etapelor procedurale privind incheierea contractului de concesiune si intrarea acestuia in vigoare, la care se adauga timpul necesar finalizarii lucrarilor de reabilitare al autostrazilor, apreciem ca anul 2017 ca termen estimat de presa pentru aplicarea taxarii autostrazilor incluse in proiectul de concesiune nu reprezinta un termen realist, nefiind fundamentat din punct de vedere procedural si tehnic”, se arata intr-un comunicat al CNADNR.

Compania are in plan sa concesioneze lucrarile de intretinere pentru autostrada Bucuresti – Pitesti si Bucuresti – Constanta, in baza unui contract din care va face parte si constructia centurii de sud a Capitalei. Proiectul se afla momentan in etapa de dialog cu firmele preselectate de catre CNADNR. Prin acest contract, firma castigatoare va avea dreptul de a cere taxa.

“Contractul de concesiune de lucrari publice este contractul prin care viitorul concesionar, in contrapartida lucrarilor executate, primeste din partea autoritatii contractante, in calitate de concedent, dreptul de a exploata un bun pe o perioada determinata, implicit dreptul de a avea venituri prin impunerea unei taxe de utilizare”, arata Compania de Drumuri.

“In privinta afirmatiilor referitoare la momentul introducerii taxei, precum si a celor legate de estimari de costuri si alte aspecte care tin de structura financiara, tehnicasi juridica a viitorului contract de concesiune, facem precizarea ca aceste aspecte sunt in discutie, urmand a fi adoptate solutiile optime care sa corespunda necesitatilor autoritatii contractante la finalul etapei de dialog cu candidatii preselectati. Printre aspectele vizate in cadrul acestei proceduri se regaseste si evitarea dublei taxari a utilizatorului”, potrivit sursei citate.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img