marți, 19 martie, 2024

Coada infernala de camioane la Vama Albita. Reactia grosolana a unui vames : «Stați la mașini că m-am săturat de voi, nu vreau să vă mai văd!»

Distribuie:

Publicat:

Imagini dramatice din Vama Albita, acolo unde de la o perioada de timp, parca totul bate pasul pe loc iar anumite turi vamale ”pasuite” de mai marii conduceri nu isi exercita munca pentru care sunt renumerati regeste. Luni, 3 octombrie, s-a format o coada imensa in Vama Albita pe zona unde trec autocamioanele. 

La Vama Albița sunt deschise, momentan, doar două benzi din cele patru disponibile, astfel formându-se cozi kilometrice. Lipsa personalului vamal este una dintre cauzele pentru care se formează aceste cozi .

Șoferii sunt revoltați, deoarece stau de peste 30 de ore pentru a trece frontiera și acuză faptul că vameșii ar avea un comportament sfidător. Lipsa operatorilor vamali a fost și este în continuare o problemă greu de rezolvat.

De asemenea, șoferii se plâng și de comportamentul operatorilor vamali.

„Vameșul a zis: «Stați la mașini că m-am săturat de voi, nu vreau să vă mai văd!». Aceasta este expresia unui angajat al statului român, plătit din contribuțiile oamenilor. Era șef de tură, din ce am înțeles. Spre ieșirea din Moldova, am mai stat și eu câte 12 ore, dar nu în halul ăsta. Culmea este că ieri, duminică dimineață, nu erau multe mașini. Nu au lucrat ieri nici ziua, nici noaptea, acum s-a făcut coadă din cauza asta. Este bătaie de joc pe banii noștri. Avem marfă perisabilă, nu ajungem la timp din cauza lor”, declară Relu B.

Soferii il solicita in Punctul Vamal pe Daniel Onofrei, prefectul judetului Vaslui, deoarece acesta este trimisul Guvernului in Teritoriu si poate dumnealui va raporta situatia corecta la centru si timpii de asteptare si poate in acest fel, situatia va fi remediata.

Aceștia stau la cozi infernale de aproximativ 30 de ore. Sunt patru semafoare cu patru benzi, dar funcționează doar două. S-au format cozi kilometrice, iar sute de TIR-uri așteaptă cu marfă perisabilă ce trebuie livrată la timpul stabilit.

„Noi stăm de 30 de ore la coadă. Stau nemișcat la semaforul de înainte de a intra la control de 7 ore. Șeful de tură de la Poliția de Frontieră a spus că sunt reguli pe care le vrea el și să stăm. Nu vor să lucreze, nimeni nu ne ia în seamă, nu știu din ce cauză. Sunt patru benzi și patru semafoare, dar stau numai doi vameși. La banda 1 și banda 2 se lucrează, în schimb benzile 3 și 4 stau blocate de 7 ore”, spune Vladimir G.

Deși pe site-ul Poliției de Frontieră timpul de așteptare arată că este între 30-59 de minute, această situație este total diferită în realitate.

 

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img