marți, 19 martie, 2024

Școala Gimnazială „Ion Creangă” Huși : „A.C.C.E.P.T – ACȚIUNI CONCRETE ÎN COMUNITATE, EDUCAȚIE PENTRU TOȚI” – FOTO

Distribuie:

Publicat:

În deschiderea evenimentului, Părintele Vladimir Beregoi, Președinte al Asociației Filantropia Ortodoxă Huși (Partenerul 2 din cadrul proiectului) a transmis binecuvântarea sa și mesajul din partea Presfințitului Părinte Ignatie (Episcopul Hușilor) care ne asigură că va fi alături de echipa de implementare a proiectului în toate inițiativele și activitățile desfășurate în cadrul acestuia. ,,Slujirea aproapelui este o poruncă pe care noi încercăm să o punem în practică. Ne bucurăm că luăm parte la această frumoasă poveste dedicată semenilor noștri”.

Domnul Primar Ioan Ciupilan ne-a prezentat câteva aspecte despre municipiul Huși, subliniind că nevoile comunității sunt mari și că prin acest proiect vom răspunde acestor nevoi și vom fi alături de cei marginalizați pentru a le construi un viitor mai bun.

Părintele Iosif Iacob, Directorul Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași ne-a vorbit despre misiunea, valorile, serviciile și activitățile din cadrul asociației, exprimându-și bucuria pentru realizarea acestui proiect în vederea continuării oferirii serviciilor sociale în municipiul Huși. ,,Răspundem nevoilor locale din comunitatea Huși din anul 2003 prin funcționarea Centrului de Îngrijire la Domiciliu, dar și prin alte proiecte implementate. Este o onoare, o datorie, dar și responsabilitatea noastră de a fi alături de cei în nevoie. Este important să vedem oameni implicați care-și centrează atenția pe cei aflați în suferință. Sperăm ca acest proiect să genereze legături puternice și roade deosebite, dar să vedem și inimi deschide spre a oferi sprijin în realizarea celor propuse”.

În continuarea evenimentului, Doamna Oprișanu Elena, Manager GAL Huși a prezentat rolul GAL în monitorizarea implementării proiectului și strategia prin care Grupul de Acțiune Locală încearcă să rezolve problemele comunității. Ulterior, am avut parte de un cuvânt din partea doamnei Cătănescu Mariana Elisabeta, Inspector Școlar General Adjunct ISJ Vaslui, care sublinia faptul că prin astfel de proiecte de dezvoltare, oamenii au înțeles importanța educației, principiile ei și rolul semnificativ pe care îl are accesibilitatea la educație.

Pentru ca participanții la conferință să cunoască îndeaproape toate activitățile proiectului, doamna Felicia Trofin, Coordonator activități partener Asociația Filantropia Ortodoxă Huși ne-a prezentat rolul Partenerului 2 în cadrul proiectului, dar și importanța implicării în educația și bunăstarea copiilor, iar domnul Ștefan Teclici, Directorul Școlii Gimnaziale ,,Ion Creangă” Huși ne-a vorbit despre rolul Partenerului 3, dar și despre istoria școlii, reper cultural și istoric pentru municipiul Huși de 160 de ani.

Prezentarea detaliată a proiectului a fost făcută de către doamna Mariana Ursan, managerul proiectului care a oferit participanților informații legate de obiectivele proiectului, activitățile derulate și rezultatele așteptate în urma implementării. ,,Mulțumim pentru tot sprijitul acordat în realizarea acestui proiect, și pentru căldura cu care ne-ați primit în comunitate; a fost un demers plin de provocări, dar a meritat tot efortul nostru pentru că va avea un impact deosebit asupra celor aflați în diferite forme de dificultate”.

Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea și implementarea de măsuri integrate pentru îmbunătățirea calității vieții pentru un număr de 910 persoane din comunitatea marginalizată din mun. Huși, jud Vaslui, în conformitate cu obiectivele specifice stabilite de Grupul de Acțiune Locală Huşi – Comunitate Incluzivă.

Obiective specifice:

·        Creșterea gradului de integrare pe piața muncii pentru un număr de 600 persoane și creșterea gradului de ocupare pe piața muncii și stimularea ocupării pe cont propriu a unui număr de 200 persoane aparținând comunității marginalizate din mun. Huși prin oferirea de măsuri integrate de ocupare: informare, consiliere, formare profesională și mediere ocupațională, în perioada de implementare a strategiei.

·        Dezvoltarea serviciilor educaționale, socio-educaționale și culturale pentru un număr de 170 de copii din comunitatea marginalizată și serviciilor comunitare pentru un număr de 140 de adulți din comunitatea marginalizată, în perioada de implementare a strategiei.

·        Creșterea gradului de implicare activă a populației în viața socială pentru soluționarea problemelor cu care se confruntă comunitatea marginalizată din mun. Huși, pe perioada de implementare a proiectului.

Proiectul „A.C.C.E.P.T – ACȚIUNI CONCRETE ÎN COMUNITATE, EDUCAȚIE PENTRU TOȚI”, cod SMIS: 139987, se va implementa în perioada 16.04.2021-15.12.2023 și este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman, Apel: POCU/717/5/1/Reducerea numărului de comunități marginalizate (romă și non-romă).

 

 

Mulțumim tuturor celor care au participat la conferința de lansare a proiectului A.C.C.E.P.T, tuturor partenerilor care ne vor fi alături în implementarea acestui proiect ambițios, colegilor care se vor dedica misiunii nobile dedicate aproapelui și doamnei Loredana Florentina Bozariu, colega noastră care a moderat evenimentul și ne-a introdus într-o atmosferă de familie și unitate la Huși, orașul dintre vii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img