sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Coalitia de guvernare PSD-ALDE decide astazi soarta impozitului pe cifra de afaceri a companiilor

Distribuie:

Publicat:

Coalitia de guvernare PSD/ALDE va decide astazi soarta proiectului privind introducerea impozitului pe cifra de afaceri a tuturor companiilor din Romania dupa ce, aflat la Bruxelles, la o intalnire cu seful Comisiei Europene Jean-Claude Juncker, premierul Mihai Tudose afirmase ca impozitul nu se va aplica.
Presedintele PSD Liviu Dragnea, cel care s-a prezentat, in repetate randuri, drept autorul moral al ultimelor programe de guvernare ale partidului sau, a refuzat sa comenteze declaratia premierului.
„Nu stiu ce a declarat premierul si din moment ce nu stiu nu vreau sa comentez pentru ca pot fi nuante, dar vom discuta luni (astazi – n.red.) in coalitie.“ El a tinut insa sa mentioneze ca exista in prezent un impozit pe cifra de afaceri a IMM-urilor (companii cu afaceri de sub 500.000 de euro) si la aceste prevederi nu se va renunta.
„Vreau sa le transmit acelor oameni de afaceri ca nu se renunta la ea, pentru ca au primit-o foarte bine si sunt foarte multumiti, pentru ca 1% pe cifra de afaceri inseamna cam 6% impozit pe profit, ceea ce cred ca le convine. Nu se renunta la impozitul pe cifra de afaceri la afacerile sub 500.000 de euro. Este un bun castigat de catre mediul de afaceri care trebuie pastrat.“
Distribuie:  

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img