joi, 18 aprilie, 2024

Coca Cola în caz de gastroenterita: un sfat bun sau rău?

Distribuie:

Publicat:

Coca Cola în caz de gastroenterita? Toamna/iarna este anotimpul preferat de virusul care provoacă gastroenterita extrem de contagioasă. Timp de una până la trei zile, mulți pacienti suferă de simptome precum greață și vărsături, diaree și crampe abdominale. Trucul de a bea coca cola în caz de gastroenterita rămâne un mit. Cu toate acestea, este corect să apelați la acest suc mult malignizat pentru a vă trata gastroenterita și a va rehidrata? Este aceasta încă una dintre acele credințe greșite despre sănătate? Vă spunem totul despre acest mit popular!

Coca Cola are unele beneficii în cazul unei epidemii gastrice. În primul rând, concentrația sa de zahăr îi conferă o putere energizantă. În plus, oferă calorii pentru a compensa lipsa aportului nutrițional legat de dificultățile în ingerarea alimentelor fără a suferi de vărsături și diaree. Două studii care datează de la sfârșitul anilor 1960 au arătat acțiunea sa antiemetică (sau anti-emetică) datorită componentelor sale dulci și acidului fosforic.

Cu toate acestea, niciun studiu nu și-a coroborat efectele potențiale asupra durerii abdominale. Mai mult, bulele din această băutură carbogazoasă promovează contracțiile gastrice, care promovează vărsăturile. Mai mult, principalul pericol in caz de gastroenterită constă în riscul de deshidratare. Pierderea apei și a sărurilor minerale esențiale pentru funcționarea organismului (calciu, magneziu, potasiu și sodiu) este într-adevăr foarte mare. Cu toate acestea, Cola, Pepsi sau Sprite nu furnizează suficiente minerale. Prin urmare, acest lucru nu compensează eficient această pierdere.

Coca Cola în caz de gastroenterita?

După cum puteți vedea, Coca Cola nu are doar avantaje. Dacă nu aveți nimic altceva la îndemână, este totuși posibil să o utilizați ca soluție de rehidratare acceptabilă în anumite condiții.

Alegeți o versiune decofeinizată, dacă este posibil, deoarece cafeaua deshidratează și poate agrava diareea.
Bea-o la temperatura camerei. Într-adevăr, socul rece ar putea accelera un tranzit care funcționează deja cu viteză maximă!
De asemenea, va trebui degazificata pentru a evita deteriorarea unui stomac deja inflamat.
Mai presus de toate, nu bea mai mult de două pahare pe zi. Bea lent pentru a permite corpului mult timp să o asimileze.

Soluția de rehidratare rămâne de preferat

La final, pliculetele de rehidratare orală rămân o opțiune mai bună decât Coca în cazul gastroenterita. Într-adevăr, conțin mai multe minerale (potasiu, sodiu…), oferind în același timp glucoză și carbohidrați complecși. Mai mult decât atât, este de preferat pentru persoanele cu cel mai mare risc de deshidratare. În toate cazurile, este mai bine să consultați un medic cu privire la primele simptome, pentru a lua probiotice și medicamente adecvate.

Vixen studio

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img