joi, 28 martie, 2024

Cod galben de vant puternic, ninsoare si polei

Distribuie:

Publicat:

O atentionare meteorologica Cod galben de vant puternic, ninsoare si polei, valabila in toate regiunile tarii, intra in vigoare incepand de vineri de la ora 8:00, pana sambata, la ora 2:00.

 Conform prognozei Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), in intervalul mentionat se vor semnala intensificari ale vantului in vest, sud si estul tarii, iar pe arii restranse polei. De asemenea, vor fi ninsori insemnate cantitativ si viscolite in zonele de munte din nordul si centrul tarii.

Meteorologii avertizeaza ca vor fi perioade de timp in care vantul va avea intensificari in Crisana, Banat, Oltenia si Muntenia, iar in seara zilei de vineri si in prima jumatate a noptii de vineri spre sambata (2/3 decembrie), mai ales in Dobrogea si in sudul si centrul Moldovei. Rafalele vor depasi 55…65 km/h si pe arii restranse 70…75 km/h. Local, in aceste regiuni se vor semnala precipitatii mixte care vor favoriza formarea poleiului.

De asemenea, in nordul si centrul tarii, dar mai ales in zonele de munte va continua sa ninga insemnat cantitativ, iar vantul va avea intensificari sustinute, viscolind si troienind zapada. Indeosebi in zona inalta a Carpatii Meridionali, vantul va sufla tare, cu peste 90…100 km/h, viscolind puternic si troienind zapada, iar vizibilitatea se va reduce sub 50 de metri.

In functie de evolutia meteorologica, ANM va actualiza aceasta atentionare.

AGERPRES

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img